Fantacine.com

Hvad gør A1c Testresultater Mean?

Hvis du har diabetes, dårligt kontrolleret blodsukkeret har potentialet til at forårsage nerveskader, hjertekarsygdomme og blindhed. Den A1c blodprøve er en af ​​de måder, at din læge er i stand til at bestemme din risiko for at udvikle disse komplikationer.

Fungere

Den A1c test er en måde at overvåge, hvor godt dit blodsukker blev kontrolleret i løbet af en given periode. Jo lavere score, jo mere din kost, motion og insulin eller oral medicin forhindrede forekomster af høje sukker.

Tidsramme

A1C test er et billede af blodsukkeret i løbet af en 90-dages eller tre-måneders periode. På grund af dette, din læge vil sandsynligvis bestille en A1c blodprøve fire gange om året.

Egenskaber

Mens overvåge dit blodsukker flere gange om dagen med en glucometer hjælper dig vide, hvilke fødevarer du er i stand til at spise, og hvor meget insulin eller medicin, du har brug for, er disse aflæsninger er isoleret og kun give dig oplysninger om dine sukker på en givet øjeblik af tid . Den A1c test giver en mere grundig, samlet kig på dine sukkerarter til både dig og din læge.

Fordele

Hvis du pludselig oplever højere A1c testresultater, kan dette være en indikation af, at du har brug for en ændring i medicinering. A1c test også hjælpe dig til at indse, hvis du har brug for at foretage større ændringer i din kost for at forebygge de mulige komplikationer af diabetes.

Overvejelser

Hvert laboratorium bruger sin egen skala til registrering A1c resultater. Af denne grund, kan du ikke være i stand til at sammenligne det faktiske antal scoringer fra den ene test til den anden, men din læge vil være i stand til at fortolke resultaterne og lade dig vide, om du gør det samme, bedre eller værre.


        

Udgiv min kommentar