Fantacine.com

Hvilken slags Effekter Er kemoterapi have på et foster?

Hvilken slags Effekter Er kemoterapi have på et foster?


Graviditet er en spændende tid i en kvindes liv. Desværre er graviditet ikke gøre en kvinde immune over for kræft. Kræftbehandling kan have en negativ indvirkning på hendes voksende baby, men forsinke behandlingen indtil efter fødslen kunne være dødbringende. Sundheden for både kvinden og fostret er faktorer, der vil veje ind på hendes valg, og om kemoterapi er en god mulighed på dette tidspunkt.

Kemoterapi

De fleste lægemidler, der anvendes i kemoterapi har vist sig at forårsage skader på hastig udvikling celler, såsom knoglemarv. Dyreforsøg har foreslået, at fostre kan blive påvirket på samme måde, hvilket resulterer i fødselsdefekter eller spontane aborter.

første trimester

Kemoterapi anbefales ikke i første trimester af graviditeten. Fosterskader er mere tilbøjelige på dette tidspunkt; andre potentielle bivirkninger omfatter hemorrhaging, infektion og reducerede blodplader og røde og hvide blodlegemer for fosteret.

Andet og tredje trimester

Der er ingen kendte risici for fosterskader eller mental retardering hos fostre, der udsættes for kemoterapi under andet og tredje trimester. Mens hjernens udvikling har potentialet til at blive berørt, fordi hjernen udvikler sig gennem hele graviditeten, har der ikke været tegn på en sådan. Store misdannelser er usandsynligt at være et problem, men andre problemer, såsom lav fødselsvægt, kan medføre.

Forsøger at blive gravide

Kvinder, der overlever kræft, rådes til at vente to år efter behandling, før du prøver at blive gravide. De fleste tilbagefald opstår i denne periode, så venter på at blive gravide, kan hjælpe med at forhindre behovet for at afslutte graviditeten eller forsinke kræftbehandling på grund af de potentielle virkninger på fosteret.

Behandling

Der vides kun lidt om, hvordan kemoterapi kan påvirke fostre, så kræftbehandling mens du er gravid bør drøftes i detaljer med din læge. Andre former for behandling, såsom kirurgi eller strålebehandling, kan være sikrere for dit foster.


        

Udgiv min kommentar