Fantacine.com

Eye Iris Typer

Eye Iris Typer


Iris er den farvede del af øjet, som styrer mængden af ​​lys ind i øjeæblet igennem den sorte-centreret elev. Ifølge optometrist Dr.Ted Montgomery, farven af ​​iris er en genetisk karakteristiske "bestemt af mængden af ​​pigment er til stede i iris struktur." Farven på iris styres af et gen på kromosom 15 og et andet gen på kromosom 19, men nogle forskere mener, at der er flere gener involveret, rapporter PubMed. Selvom mønstre og farvenuancer er unikke for hver person, der er tre grundlæggende typer af iris.

Blå

Blå iris indeholder lave mængder af melanin, pigmentet knyttet til den brune farve. Ifølge Hans Eiberg fra Institut for Cellulær og Molekylær Medicin ved Københavns Universitet, blev den blå iris stammede fra en genetisk mutation, i en tid, hvor alle havde brune øjne, rapporterede MSNBC Digital Network.

Grøn

Grønne øjne er resultatet af medium pigmentering, stammer fra gen interaktioner langs den menneskelige evolution. Bortset fra melanin, kan grønne øjne har en brunlig-gul pigment kaldet lipofuscin eller lipochrome der også vises i rav iris, rapporterer Dr. Larry Bickford OD ved Eye Care Kontakter. Grøn og blå øjne er udbredt blandt nordeuropæiske befolkninger. En forskning udgivet af Science Direct fandt ud af, at 89 procent af kvinderne og 87 procent af mændene i Island havde blå eller grønne øjne.

Brun

Brune øjne har høje niveauer af melanin, er meget udbredt blandt afrikanere og asiater. Ifølge Dr. Larry Bickford OD ved Eye Care Kontakter, øjenfarve er en polygen træk og ændringer i farve kan ske i småbørn som en udviklingsmæssig svar. Det samme fænomen er ikke veldokumenterede hos voksne.


        

Udgiv min kommentar