Fantacine.com

Hvad kan man forvente efter operation for Crohns sygdom

Hvad kan man forvente efter operation for Crohns sygdom


Crohns sygdom er en inflammatorisk tarmsygdom, der er karakteriseret ved diarré, abdominale smerter og blod i afføringen. Kirurgi er nødvendig på et tidspunkt i 75 procent af Crohns tilfælde. Hvad du skal forvente efter operationen varierer afhængigt af, hvilken form for kirurgi, du har.

Strictureplasty

Ifølge Mayo Clinic, strictureplasty er en af ​​de mest almindelige operationer udføres på patienter med Crohns sygdom. Strictureplasty indebærer udvidelse nogle dele af de betændte tarme. Efter et kort hospitalsophold, vil dit liv være relativt normal efter denne procedure, selv om du vil fortsætte med at tage medicin for Crohns sygdom.

resektion

I nogle tilfælde, kirurger fjerne en del af tarmene. Denne type operation kaldes resektion og kan bringe flere års lindring af symptomer. Hospitalsophold er normalt op til en uge. En flydende kost er nødvendig for et par dage bagefter.

kolektomi

Kirurger fjerne hele tyktarmen eller tyktarmen, i en procedure kaldet en kolektomi. De forbinder rektum til tyndtarmen, hvilket tillader relativt normal afføring efter helbredelse. Hospitalsophold er en uge eller mindre, og du vil være på en flydende IV kost for et par dage.

proctocolectomi

Kirurger udfører en proctocolectomi ved at fjerne både tyktarm og endetarm. Hospitalsophold spænder fra et par dage til to uger. Du bliver nødt til at bære en ekstern pose kaldet en stomipose efter operationen. Du bliver nødt til at ændre den med jævne mellemrum, og det er slidt under dit tøj, så andre ikke ved, du har det.

sygdom Gentagelse

Den Crohns og Colitis Foundation of America rapporterer omkring halvdelen af ​​alle voksne Crohns patienter, der gennemgår kirurgi vil lide en gentagelse inden for fem år. Læger ordinere medicin som immunomodulatorer eller 5-ASA midler for at reducere risikoen for tilbagefald.


        

Udgiv min kommentar