Fantacine.com

Bivirkninger af 500 mg paracetamol

Paracetamol er et smertestillende og feber reducer fås i håndkøb i 500 mg tabletter og kapsler. Paracetamol er almindeligt medtaget i forkølelse og influenza. I USA, er dette stof er kendt som acetaminophen (Tylenol). Bivirkninger er få og ualmindelige.

Fungere

Paracetamol blokerer produktionen af ​​prostaglandiner, beskyttende kemikalier, der forårsager smerte og feber. I modsætning nonsteroide antiinflammatoriske lægemidler, såsom aspirin og ibuprofen, er paracetamol ikke lindre inflammation.

Anbefalet dosering

Den anbefalede paracetamol dosis for voksne er 500 mg til 1000 mg hver 4 til 6 timer, med et maksimum på 4000 mg per dag. Højere doser kan forårsage farlige bivirkninger.

Bivirkninger

Bivirkninger er sjældne. Med anbefalede doser, har nogle mennesker rapporteret hududslæt eller hævede bugspytkirtlen, men dette blev forbundet med at tage paracetamol regelmæssigt i en længere tidsramme.

Risici

Tager doser højere end den maksimale kan forårsage leverskader. Derudover kan folk, der indtager store mængder alkohol ikke være i stand til sikkert at tage paracetamol.

Feature

I modsætning steroide anti-inflammatoriske lægemidler, er paracetamol ikke forårsage gastrointestinale virkninger såsom blødning eller mavesår.


        

Udgiv min kommentar