Fantacine.com

Sådan Spot Akut Stress Disorder Symptomer

Sådan Spot Akut Stress Disorder Symptomer


Du kan lide af akut stress disorder 1 til 3 måneder efter, at du oplever en traumatisk begivenhed eller ulykke. Denne begivenhed kunne relateres til arbejdet, misbrug, vold, sygdom eller død. Behandles som en del af den samlede post-traumatisk stresslidelse, er akut belastningsreaktion tænkt som midlertidig, men symptomerne er stadig meget reel.

Instruktioner

Spot de symptomer på akut Stress Disorder

1 Bemærk eventuelle vedvarende nat rædsler eller dagtimerne flashbacks du har efter en traumatisk begivenhed. Flashbacks og mareridt betragtes som vigtige symptomer på akut stress disorder og kan behandles med terapi og receptpligtig medicin.

2 Tag følelsesmæssige udløser alvorligt. Hvis du var traumatiseret af en bilulykke, for eksempel, og nu oplever moderat til svær angst om at komme i en bil, kan du have akut stress lidelse. Det er bedst at undgå disse udløser mens du søger terapeutisk hjælp.

3 Gennemgå din fysiske tilstand for tegn på kronisk hyperarousal i det autonome nervesystem (ANS). Denne del af din hjerne, som ligger i limbiske centrum, styrer din blodgennemstrømning, muskelbevægelser og "flight" reaktion. Når du oplever symptomer på akut stress disorder, kan din ANS få dig til at reagere fysisk og udstille accelereret hjertebanken, overvagtsomhed, kold sved, hjertebanken, hurtig vejrtrækning og hyper-startle respons (jumpiness).

4 Spot når dine symptomer er kombineret med et tab af social funktion, tab af interesse i relationer eller en generel sløvhed for aktiviteter, der engang bragte dig glæde. Disse er klassiske akutte stress disorder symptomer.

5 Hold en dagbog over dine symptomer til at spotte mønstre og note lang levetid. Hvis du har haft disse symptomer i mere end 1 måned, er du sandsynligvis lider af akut stress disorder og bør søge lægehjælp.

TIPS

  • Symptomerne på akut belastningsreaktion er generelt de samme som dem i PTSD. Men de opstår som regel hurtigere og betragtes midlertidigt.
  • Psykoterapi er en anerkendt og effektiv behandling for mænd og kvinder i alle aldre, uanset stereotyper og stigmatisering omkring dette medicinske område.
  • Hvis venstre ubehandlet, kan akut stress disorder strække sig ind kronisk stress disorder, der varer op til 40 år eller mere efter en voldelig eller katastrofal begivenhed.
  • Soldater og krigsfanger er det mest påvirkede gruppe af syge fra post-traumatiske og akutte stress lidelser. Som en kendsgerning, denne betingelse plejede at være kendt som "Slaget træthed" eller "granatchok" stammer fra symptomerne af soldater efter Anden Verdenskrig.

        

Udgiv min kommentar