Fantacine.com

Oplysninger om Lost Wax Teknik i tandkroner

Den tabte voks teknik oprindeligt går tilbage til oldtiden, og menes at have formentlig opstod i Kina eller Egypten. Metoden blev anvendt til at skabe figurer og objekter i guld. Så i 1907 blev en centrifugal støbning maskine opfundet af William H. Taggart. Selvom han patenterede sin idé ved hjælp af tabt voks teknik, mistede han patentet, da det blev opdaget en anden tandlæge havde skrevet et oplæg om den samme idé nogle 25 år tidligere.

Lost Wax Teknik for tandkroner

Før der kan træffes en støbning, tandlægen borer enhver forfald og forbereder tand for en krone. Tandlægen tager derefter et indtryk og sender dette indtryk til laboratoriet. På laboratoriet, er det indtryk bruges til at lave en model af den præparerede tand og dens naboer. Dette gøres ved at fylde indtryk med fine gips kaldet dental sten. Den oprettede model af tanden kræver en krone kaldes en matrice. Denne matrice er beklædt i voks. At voks klump derefter hugget ind i form af en tand, der vil passe med sine naboer.

En sprue (en lille, kugleformet voks stang) er fastgjort til udskæringen. Den sprue er en udvidelse fra de udskårne voks krone, der går nedad mod casting ring cap. Pæren i de hule sprue fungerer som en guld reservoir og hjælper udligne trykket, så det flydende guld flyder jævnt i støbningen. Støbningen ring hætte er anbragt over casting ring. Støbningen ring holder gips, der strømmer rundt støbningen.

Når gipsen er indstillet, støbning ring cap fjernet. Dette efterlader sprue rager ud fra den hærdede gips. Cylinderen anbringes derefter i en ovn. Som voks smelter, det efterlader et mellemrum i gips i form af den oprindelige voks udskåret påfyldning. Denne tomme plads, der blev afholdt i gips, er fyldt med smeltet guld via en centrifugal casting maskine.

Den stadig varme gips er nedsænket i vand, hvilket får gips til at splintre. Alle, der er efterladt er guldkrone støbning og knyttet sprue. Støbetappen fjernes. Guldet støbning poleres derefter cementeres ind i patientens mund over præparerede tand. Den tandkrone er færdig.


        

Udgiv min kommentar