Fantacine.com

Årsager til Dengue hæmoragisk feber

Dengue hæmoragisk feber er en potentielt fatal og alvorlig infektion, der spredes af Aedes aegypti myg der findes i visse dele af verden. Ifølge National Institutes of Health (NIH), over 100 millioner tilfælde af dengue feber poppe op hvert år. Med den rette behandling, er det muligt at overleve denne infektion, men det er vigtigt at vide dens årsager, symptomer og behandlingsmetoder. Læs videre for at finde ud af mere om årsagerne til Dengue hæmoragisk feber.

Årsager til Dengue hæmoragisk feber

Ifølge NIH, er der fire dengue virus, der kan forårsage dengue hæmoragisk feber. Generelt denne infektion opstår, når folk fange en anden type dengue virus efter at de er blevet inficeret med en denguevirus i fortiden, i henhold til NLH. Af de 100 millioner tilfælde af dengue feber, der forekommer i verden hvert år, kun nogle få af disse tilfælde bliver til dengue hæmoragisk feber. Dengue feber resulterer generelt, når en person er bidt af en inficeret myg.

Risiko for Dengue hæmoragisk feber

Folk, der har udviklet antistoffer mod dengue virus fra tidligere dengue virusinfektioner, dem, der er yngre end 12, kvindelig, og caucasion er i større risiko for at udvikle dengue hæmoragisk feber, ifølge NIH. De rejser til tropiske byområder i verden eller hvem bor i disse områder er også stor risiko for denne infektion, ifølge Centers for Disease Control (CDC).

Symptomer på Dengue hæmoragisk feber

Når en person er smittet med Dengue hæmoragisk feber, de kan opleve symptomer på dengue feber, såsom nedsat appetit, feber, muskelsmerter, og opkastning, ifølge NIH. Men efter et par dage, en inficeret person bliver normalt svedig, rastløs, irritabel og går i en tilstand af chok. Mennesker med denne sygdom kan der også været et udslæt, røde øjne og hals, en svag puls, forstørret lever og lavt blodtryk, ifølge NIH. Svær hovedpine, kan feber og hemorrhaging, der kan føre til døden også resultere, ifølge CDC.

Behandling af Dengue hæmoragisk feber

Hvis nogen har symptomer på denne type feber, anbefales det, at de søger akut behandling straks. Ifølge NIH, er der ingen kur, men hvis symptomerne behandles hurtigt, kan den person smittet stadig overleve. Behandlingen kan omfatte blodtransfusioner, IV væsker og iltbehandling. Hvis symptomerne ikke bliver behandlet, kan den person opleve anfald, chok og lever og hjerne skader i henhold til NIH.

Forebyggelse Dengue hæmoragisk feber

Dengue hæmoragisk feber kan forebygges ved at tage ekstra forholdsregler omkring myg når du besøger tropiske områder i verden. Brug myggemidler, sove omgivet af myggenet, og iført langærmede skjorter og bukser er gode forholdsregler at tage for at forhindre overførsel af denne infektion.


        

Udgiv min kommentar