Fantacine.com

Effektiviteten af ​​forskellige typer af prævention

Effektiviteten af ​​forskellige typer af prævention


De fleste mennesker er klar over, at den eneste form for prævention, der er 100 procent effektiv er afholdenhed (afstå fra seksuel aktivitet). Men for mange mennesker, det er ikke en mulighed, og andre former for prævention er derfor nødvendigt. Med de mange typer af prævention til rådighed for massemarkedet, er det ingen overraskelse, at mange mennesker kan sætte spørgsmålstegn hvilken metode der er mest effektive.

Fungere

Som navnet antyder, er præventionsmetoder designet til at forhindre graviditet ved at forhindre en mands sæd fra befrugtende en kvindes æg. Den anvendte metode til at forhindre befrugtning typisk indebærer en medicin, enhed eller en bestemt handling, og hver har sin egen sats på effektivitet.

typer

En af de mest almindeligt anvendte typer af prævention er de barriere metoder. Prævention barriere Fremgangsmåden er baseret på anvendelsen af ​​en indretning til at blokere sperm og forhindre det i at komme ind kvindens reproduktive tarmkanalen. De mest udbredte barriere metoder er kondomer, svangerskabsforebyggende svampe, membraner og sæddræbende creme. Når de anvendes korrekt, mandlige kondom er cirka 98 procent effektive. Men på grund af risikoen for fejl (forkert placering, breaking), jo mere realistisk sats er omkring 85 procent. Den kvindelige kondom i området fra cirka 81 til 95 procent effektiv, mens den svangerskabsforebyggende svamp i området fra 84 til 91 procent effektiv. Membranen, på den anden side, i området fra 86, til 90 procent effektiv. Når de anvendes alene, sæddræbende creme har kun en 71 til 82 procent på effektivitet, men ved anvendelse i forbindelse med et kondom (kvinde eller mand), svamp eller membran, kan det være så meget som 94 procent effektive.

Overvejelser

På grund af deres temmelig høj fiasko, er det ingen overraskelse, at der er udviklet mange andre præventionsmetoder. Hormonelle metoder, såsom p-piller, fødsel kontrol patch (Ortho Evra) og en vaginal ring (NuvaRing), har en 99,7 procent på effektivitet, når de anvendes korrekt. Når der tages fejl i betragtning, satsen falder til 92 procent. Ud over den pille og plasteret, kan hormoner træffes gennem et skud (Depo-Provera), som har en 97 til 99,7 procent på effektivitet. Desuden er nogle kvinder vælger et intrauterint system (en anordning placeret inde i livmoderen), såsom Mirena. Disse typer af enheder har vist sig at være 99,8 procent effektive.

Ekspert Insight

Undersøgelser viser, at de mest effektive former for prævention er dem, der ikke afhænger af brugerens handling. Mens en pille kan glemmes eller et kondom kan let brydes, behøver metoder såsom Mirena og Depo-Provera ikke kræver, at brugeren til at gøre noget andet end at besøge sin læge med bestemte intervaller. Men på grund af vægtøgning og andre symptomer, mange kvinder vælger at bruge andre metoder såsom p-piller, plastre og barrieremetoder.

Misforståelser

Mange mennesker fejlagtigt tror, ​​at alle præventionsmetoder giver beskyttelse mod seksuelt overførte sygdomme samt graviditet. Dette er imidlertid ikke tilfældet. Faktisk er den eneste form for prævention, der forhindrer både seksuelt overførte sygdomme og graviditet er kondomet (både mandlige og kvindelige versioner). Nogle andre almindelige misforståelser omkring præventionsmetoder er, at visse stillinger forhindre graviditet, at en kvinde ikke kan blive gravid under sit første samleje eller under hendes periode, og at douching umiddelbart efter samleje vil forhindre graviditet - alle disse er falske. Den eneste måde surefire måde at forhindre graviditet er simpelthen ikke have sex. Hvis det ikke er en mulighed, dog bør der anvendes en form for prævention for at reducere risikoen for graviditet.


        

Udgiv min kommentar