Fantacine.com

Throat Cancer strålebehandling

Strubekræft er præget af den uhæmmede formering og vækst af celler, der beklæder halsen sammen med strubehovedet (strubehovedet). Men i de fleste af patienterne de maligne celler spredes til andre dele af munden samt, herunder nasal rør (nasopharynx) og spiserøret. På grund af den kræft udvikling, patienterne ofte oplever smerter og ubehag, mens du taler, og selv mens man spiser. Ifølge National Cancer Institute, er omkring 25.000 nye tilfælde af strubekræft diagnosticeres hvert år i USA, næsten 6.000 hvoraf bukke under for sygdommen. Trods det faktum, at der ikke er fuldstændig helbredelse for halskræft, talrige behandlingsmetoder - såsom strålebehandling, kemoterapi og kirurgi - er tilgængelige til at hjælpe med at kontrollere metastase af cancercellerne.

Typer af strålebehandling

Der er to almindelige former for strålebehandling for patienter hals kræft: ekstern strålebehandling terapi (EBRT) og brachyterapi (intern terapi). EBRT involverer bestråling kræftcellerne med høj energi bjælker såsom røntgenstråler ved anvendelse af en ekstern lyskilde, for at ødelægge de maligne celler og forhindre deres yderligere spredning og proliferation.
Brachyterapi, også kendt som intern strålebehandling, indebærer at placere radioaktive kapsler nærheden cancercellerne i halsen, der hjælper med at dræbe de aggressive cancerceller, hvorved man undgik deres efterfølgende formering og metastase.

Tidsramme

Tidsrammen for strålebehandling varierer, afhængigt af sværhedsgraden og stadium af cancer. I de fleste tilfælde administreres det fire til fem gange om ugen i næsten tre til fire måneder.

Fordele

Strålebehandling er særligt fordelagtigt for ældre patienter, der lider af hals kræft eller dem, der ikke kan undergå kirurgisk fjernelse af kræft tumorer grundet hjerte lidelser og andre medicinske lidelser, som et minimum af smerte opleves i denne behandlingsmetode.

Bivirkninger

Patienter i strålebehandling ofte oplever bivirkninger såsom ekstrem vægttab, hårtab, appetitløshed, træthed, træthed, og hudinfektioner og udslæt.

Forholdsregler og advarsler

Mens undergår strålebehandling behandling for strubekræft, patienter ofte rådes til at undgå eksponering for solen og miljømæssige toksiner og forurenende stoffer. Ophør af rygning og minimere alkoholforbrug er også tilrådeligt forebyggende skridt til at tage, mens få behandlet for strubekræft.


        

Udgiv min kommentar