Fantacine.com

Hvad er seglcelleanæmi Symptomer?

Hvad er seglcelleanæmi Symptomer?


Seglcelleanæmi er en tilstand forårsaget af en arvelig genmutation, der påvirker genet ansvarlig for fremstillingen af ​​hæmoglobin. Dette resulterer i nogle seglformede røde blodlegemer, der ikke i tilstrækkelig grad transporterer ilt gennem kroppen. Der er ingen kur for seglcelleanæmi, selvom symptomer er overvejende behandles.

Anæmi

Seglformede røde blodlegemer ofte dør, efterlader folk med den betingelse kort på deres røde blodlegemer (anæmi). Dette resulterer i for lidt ilt cirkulation og kronisk træthed.

Anfald af smerte

Igangværende episoder af smerte af forskellig hyppighed, varighed og sværhedsgrad er en primær symptom på seglcelleanæmi. De er forårsaget når de klæbrige, ufleksible seglcellekriser tilstoppe et blodkar og hindre blodgennemstrømning.

Hånd-Foot syndrom

Hånd-fod-syndrom, en hævelse i hænder og fødder, er en fælles seglcelleanæmi symptom og ofte den første til at manifestere. Ligesom de episoder af smerte, er dette forårsaget af blokeret blodgennemstrømning ud af disse ekstremiteter.

Gulsot

Seglcelleanæmi kan forårsage gulsot, eller en tilstand præget af hud og øjne bliver gule. Dette er resultatet af leveren bliver overbebyrdede af en overdreven nedbrydning af røde blodlegemer.

Modtagelighed for infektioner

De seglformede røde blodlegemer kan beskadige milten, et organ vigtigt at afværge infektioner. Dette kan nødvendiggøre en antibiotisk regimen hos børn med seglcelleanæmi.

Forsinket vækst eller Puberteten

Utilstrækkelig ilt cirkulation gennem kroppen kan hæmme absorptionen og anvendelse af næringsstoffer essentielle for kropslig vækst processer.


        

Udgiv min kommentar