Fantacine.com

Hvad er årsagerne til hyppig kvalme?

Kvalme er ikke en specifik sygdom, men et symptom på forhold, der kan føre til opkastning og andre ubehagelige fysiske lidelser i mave og tarm systemer i kroppen. Kronisk eller hyppig kvalme kan være yderst ubehageligt og fysisk belastende og kan være en indikator for alvorlig sygdom, herunder gastrointestinale infektioner, gastrisk esophageal reflux sygdom (GERD), kvæstelser i hovedet og indre øre problemer. Andre forhold, der kan være angivet med kroniske eller hyppige kvalme omfatter diabetes, galdeblære sygdom og inflammatorisk tarmsygdom.

Infektioner

Ifølge Benjamin Wedro, MD, FAAEM, der praktiserer akut medicin i La Crosse, Wis., Og er en klinisk professor ved University of Wisconsin, kan infektioner være en af ​​de primære årsager til hyppig kvalme fører til opkastninger. Helicobacter pylori, de bakterier, der forårsager mavesår, kan være et infektiøst agens, som kan parasitiske sygdomme, der forårsager kronisk og hyppig kvalme. Norovirus og rotavirus er også fælles maveinfektioner, der forårsager hyppig kvalme.

GERD

Dr. Wedro indikerer, at gastrisk reflukssygdom, også kendt som GERD, kan være en anden årsag til hyppig kvalme. Når foring af maven og spiserøret er irriteret, kan en person føler kvalmende og også opleve sure opstød. Denne fornemmelse kan være resultatet af at spise fødevarer, der irriterer foring af maven, spiser for meget, eller spise og derefter om, uden at maden til at fordøje. GERD er en kronisk sygdom, der ofte behandles med medicin samtidig med livsstilsændringer.

Sukkersyge

En af de alvorlige symptomer på diabetes kan være kronisk eller hyppig kvalme. Ifølge Dr. Wedro, når en persons blodsukker er ude af balance, kan hun opleve kvalme. Hvis en person er en kendt diabetiker og oplever kvalme på en regelmæssig basis, bør han være opmærksom på at kontrollere sit blodsukker og justere sin insulin efter behov. For personer, der oplever hyppige kvalme uden et kendt og let identificerbar årsag, diabetes er ofte en af ​​de potentielle problemer en læge kigger efter under en eksamen.

Galdeblære sygdom

Galdeblæren er et organ placeret på højre side af den øvre del af maven. Det er gemt mellem leveren og tarmkanalen og forsyninger mavesyren, der hjælper med vedtagelsen af ​​fødevarer gennem mave-tarmkanalen. Dr. Wedro, at når galdeblæren ikke fungerer korrekt eller er syg, kan en person opleve kronisk og hyppig kvalme som et symptom. Den mest almindelige behandling for galdeblæresygdom er kostomlægning eller kirurgisk fjernelse af galdeblæren.

Inflammatorisk tarmsygdom

Inflammatorisk tarmsygdom (IBD) er en tilstand, hvor det gastrointestinale system er kronisk betændt og irriteret. Andre navne for denne tilstand er Crohns sygdom og ulcerativ colitis. Ifølge Dr. Wedro, kan personer med IBD opleve kronisk og hyppig kvalme, ofte en advarsel om, at et udbrud af diarré eller opkastning er ved at ske. Personer med denne betingelse er ofte behandlet med medicin og livsstilsændringer. Den underliggende årsag til IBD er ukendt.


        

Udgiv min kommentar