Fantacine.com

Typer af maligne melanom

Typer af maligne melanom


Dermatologer genkender fire hovedtyper af malignt melanom: overfladisk sprede melanom, nodulær melanom, lentigo maligna melanom, og acral lentiginous melanom. De erkender også to undertyper.

Overfladisk Spredning melanom

Overfladiske spredning melanom udgør 7 ud af 10 melanomtilfælde. Det begynder som en lille plet med uregelmæssige grænser, og det kan fremstå som sort, brun, blå, rød, hvid og andre farver. Som melanom skrider frem, kan det ændre farver, og det kan også blive kløende eller betændt.

nodulær melanom

Ud af alle de typer af melanom, nodulær melanom er den mest aggressive. Det er normalt mørkt farvet, såsom et sort eller brunt. I modsætning til nogle andre melanomer, nodulær melanom spreder nedad (under huden) hurtigere end passiv (oven på huden), som kan gøre det vanskeligt at opdage. Personer, der er fyldt tres er særligt udsatte.

Lentigo maligna melanom

Lentigo maligna melanom generelt vokser på solskadet hud. Dens spredte brune farver kan ligne en alder stedet eller en sol plet, især en harmløs form for misfarvning kaldes en lentigo simplex. Derfor kan lentigo maligna vokse i år, indtil det bliver mørkere i farven og udvikler mere uregelmæssige grænser. Før det faktisk bliver kræft, er lentigo maligna melanom også kaldet en "Hutchisons fregne."

Acral lentiginous melanom

Acral lentiginous melanom tegner sig for halvdelen af ​​alle melanom tilfælde i afrikansk-amerikanere og asiater. Det kaldes også "skjult melanom" på grund af, hvor den danner: på såler og palmer, inde i munden eller næsen, eller endda under en fingernegl eller toenail. Under sin vorden, acral lentiginous melanom ofte ser som en mærkelig-formet tan eller et søm stribe.

undertyper

De to undertyper af malignt melanom er relativt ualmindelige. Den første, amelanotisk melanom, fremstår som rødlig eller rosa klump, og den anden, desmoplastiske neutrotrophic melanom, ligner en farveløs ar.


        

Udgiv min kommentar