Fantacine.com

Om ulemperne ved handicappede

Om ulemperne ved handicappede


At leve med handicap kræver en masse opfindsomhed og knowhow, fordi der er mange forhindringer til at krydse, afhængigt af ens vilkår. Det betyder ikke at give efter for de vanskeligheder, men arbejder omkring dem og søge tilgængelige ressourcer. Handicap gør bringe automatiske ulemper, men mange mennesker arbejder på at ændre samfundets opfattelser - at bringe flere og flere løsninger til at bære. Den bedste fokus bliver fast besluttet på at overvinde, hvad man kan, og søge hjælp der er til rådighed.

Misforståelser

Mange mennesker har misforståelser om handicap, dels på grund af skildringer i den fremherskende medier - hvor de eneste handicappede vist normalt den mest succesfulde - herunder filmstjerner, ligesom den afdøde Christopher Reeve, eller en offentliggjort forfatter. Udsigt over handicappede rækkevidde uregelmæssigt fra en smilende, kørestol-bundet tv-stjerne udføre fantastiske ting, som at vinde Special Olympics, til hjemløse krigsveteraner sammenblanding på den lokale bus station. Seeing almindelige handicappede menneskers liv i populære medier er sjældne, så lidt er kendt om deres udfordringer og dagligdag. Mens mange handicappede rette krediteret for tapperhed og mod, for meget af den handicappedes virkelige verden udfordringer forbliver skjult for det almindelige samfund.

typer

Forskellige forhold kan føre til handicap. Disse spænder fra helbredsproblemer, der påvirker mobilitet - rygskader, multipel sklerose, gigt, svær overvægt, amputation, muskuløs, endokrine og knoglesygdomme - til dem, der påvirker synet (grøn stær), hørelse (genetisk høretab), vejrtrækning (emfysem , kronisk bronkitis, astma), psykisk velbefindende (skizofreni, bipolar, hjerneskader, post-traumatisk stress disorder) og udvikling (Downs syndrom, autisme).
Disse forhold kan føre til mange udfordringer i at gennemføre dag-til-dag interaktioner. Andre står handicap senere i livet, selv om de fleste mennesker, der passerer en vis alder bliver invalid til en vis grad. Mange handicappede, som unge må blive passet hele deres liv, mens de, der er deaktiveret senere i livet gå fra fuld beskæftigelse til Social Security Handicap (SSD).
Langsigtede og kroniske tilstande kan føre til følelsen slidte ud følelsesmæssigt fra de fysiske effekter, især når særlige diæter eller fysioterapi regimer er forpligtet til at opretholde en vis grad af normalt liv. Disse spørgsmål kan føre til barrierer i at finde et ordentligt job, eller plejehjem indespærringer i samfund, der ikke har ressourcer til at fremme uafhængige levende situationer. Misbrug er en hyppig risiko i mange sygepleje eller langfristede faciliteter, ikke mindst på grund af en handicappet persons større sårbarhed i forbindelse med andre mennesker.

Historie

Historisk set har handicappede udsættes mange ulemper. Ofte mange samfund var grusom for handicappede, praktiserende barnemord på eventuelle nyfødte, der viste nogen fysiske problemer, eller endda låsning væk personer med handicap i sindssygehospital, hvor de blev behandlet værre end fængsel indsatte, eller givet behandlinger, der ikke virkede. Ikke for ingenting gjorde den berygtede hospital, Bedlam, indtast populære leksikon som et ord, der betyder "scene af tumult og forvirring."
Har heller ikke de rige ikke har været immune over misbrug. Den historiske rekord indeholder utallige skrækhistorier, fra Willowbrook State School skandaler til hvide snit af Rosemary Kennedy, selvom hun blev set som mildt retarderede, uden andre væsentlige psykiske problemer. I disse indstillinger, liv for den handicappede forblev faretruende uforudsigelig.

I den præ-Social Security æra, familier plejet handicappede så godt som de kunne, hjulpet på vej af kirker og hospitaler. Når disse alternativer manglede, blev de handicappede overladt til at klare sig selv. Efterhånden som flere mennesker blev oplyst om disse situationer, bevægelse handicappedes rettigheder indsamlede damp i 1970'erne. Ligesom deres jævnaldrende i borgerrettighedsbevægelsen, fortalere for handicappedes rettigheder fortaler for øget adgang, revalidering og yderligere integration af handicappede i det almindelige samfund. Denne situation førte til oprettelsen af ​​organisationer til at arbejde på vegne af handicappede - fra ADAPT til Center for Independent Living.
En anden væsentlig milepæl kom i 1990 med passagen af ​​amerikanerne med Disabilities Act (ADA), som præsident George HW Bush underskrevet til lov. ADA passage førte til forbedret tilgængelighed i mange indstillinger - såsom Braille pengeautomater (ATM), badeværelser og bremse nedskæringer - samt bedre uddannelses- og boliger muligheder.
Når det er sagt, stadig meget, der skal gøres - mange bygninger, der er 50 eller flere år har brug for en form for opgradering, som manglende finansiering tendens til at udskyde. Uden for sygehuse, personer med motoriske vanskeligheder stadig har problemer ind biblioteker, nyere detail og skoler. Mangel på ordentlige kantsten nedskæringer, for eksempel, eller en overvægt af trapper i en bygning kan udgøre skræmmende hindringer for folk i kørestole.

effekter

Handicap påvirker mange aspekter af dag-til-dag liv. Mange handicappede mangler helbred at holde fuldtidsbeskæftigelse, påvirker deres økonomiske velfærd. Atter andre kan holde fuldtidsbeskæftigelse, alligevel blive udsat for diskrimination fra arbejdsgivere, der kan vælge sundere medarbejdere - eller rabat evne en person med mindre problemer, såsom en halte eller høreproblemer.

Rehabiliterende programmer tilbyder en bro til fuldtidsbeskæftigelse, men selv i dette rige, skal personen med handicap overvinde sin andel af diskrimination, og bevise, at han kan gøre de samme pligter som alle andre. Sådanne programmer hjælpe uddanne folk til nye karrierer, men også arbejdsgiverne er villige til at imødekomme særlige behov.
Social Security er en regeringsprogram, der har hjulpet millioner - men selv der, skal de handicappede på faste indkomster og planlægge derefter. Heldigvis, det amerikanske boliger og byudvikling (HUD) tilbyder mange boliger muligheder der giver mulighed for vederlag for lav til moderat indkomst. På negativsiden er der lange ventelister, og den handicappede skal være opfindsomme i at forhandle den sociale tjenester labyrinten.
Mange forhold bringe på alvorlig diskrimination, især handicap, der påvirker udseende - såsom vægtproblemer eller brænde skader. Den handicappede skal beskæftige sig med nysgerrige øjne og social usynlighed, som hun forsøger at tage hendes plads i samfundet. Dette er især bekymrende for yngre handicappede, der skal konfrontere disse holdninger med en stærk indre kerne, eller med forældre, der elsker dem betingelsesløst. For dem, kan skolen være en særligt hård sted i forbindelse med dem, der håner og gør det sjovt i deres sundhedsmæssige forhold.
Vejrtrækning og mobilitet vanskeligheder kan føre til at se kun for rammerne af hospitaler eller resterende homebound under ugunstige vejrforhold. Det er overflødigt at sige, denne situation gør det endnu mere udfordrende at dato og få venner, noget som de fleste mennesker tager for givet. Depression og angst er ofte resultatet.
Højere medicinske omkostninger til udstyr og medicin er også hverdagskost, og mens mange statslige eller føderale regering programmer lette byrden, den handicappede stadig står over for en betydelig out-of-pocket omkostninger for co-betalinger eller andre medicinske regninger, herunder recept medications-- hvilket fører til langvarige og komplicerede programmer til at udfylde for at få hjælp.
At komme rundt er problematisk, også hvor selv tilstedeværelsen af ​​en leder hund eller motoriseret scooter kan sættes spørgsmålstegn - og mens mange mennesker rumme sådanne anordninger, der er nogle der ikke gør. Andre væsentlige vanskeligheder spænder fra adgang til busser og ruter, en manglende evne til at give en pålidelig bil, eller bor i landdistrikter, der falder uden for et handicap transportsystem.

Betydning

Handicappede skal være opfindsom i at maksimere de muligheder og programmer, der kan være til rådighed, og samtidig med at finde dem kan være en skræmmende opgave, hjælp er derude. For eksempel kan mange samfund tilbyder en form for uafhængigt liv center, eller plads til at slå til lyd for handicappede beboere i tilgængelighedsproblemer for beskæftigelse, udstyr og boliger.
tilbydes også Vocational rehabiliteringsprogrammer i alle stater, der giver handicappede i uddannelse for at hjælpe dem med at holde deres nuværende job eller forberede sig til en ny. Tilsvarende er der mange grupper, der kan hjælpe forældre til udviklingshæmmede handicappede børn og voksne.
Mange statslige organer som HUD giver også lister over bofællesskaber og relaterede organisationer på deres hjemmesider. Disse websteder tilbyder gode ressourcer til at udforske juridiske spørgsmål, herunder lokal overholdelse af ADA, eller hvad man skal gøre, når familiemedlemmer eller venner bliver misbrugt i en langvarig pleje facilitet eller plejehjem.

Ekspert Insight

Så hvad er den handicappede at gøre? Søge de ressourcer, der er til rådighed, og bruge dem til at se, om du er berettiget til en socialrådgiver eller sagsbehandler, der kan løse relevante spørgsmål (såsom at købe en bestemt stykke udstyr, som en kørestol, eller en motoriseret scooter, for eksempel) .
Mange organisationer fokusere på ét sygdom eller tilstand, såsom American Diabetes Association eller autisme Society of America. Kontakt en eller flere af de grupper - afhængigt af typen af ​​problem, at en handicappet ansigter - kan være yderst nyttigt, og links til andre ressourcer til rådighed i et bestemt område kan være til rådighed. Tag dig tid til at lære, hvad hjælp og support er tilgængelig i dit samfund.
Find grupper for netop din medicinsk problem at søge dem, der forstår. Internettet er fuld af foreninger og selvhjælpsgrupper dedikeret til et utal af sundhedsmæssige betingelser - og kan tilbyde uvurderlig følelsesmæssig støtte, rådgivning og praktiske råd til at håndtere mange af de spørgsmål, der opstår fra et liv i handicap. Uanset hvor formidable forhindringer vises, kan mange af dem skal overvindes med en lille smule viden - information er magt til den handicappede.


        

Udgiv min kommentar