Fantacine.com

Hvad er de behandlinger af tilstoppede arterier i nakken?

Hvad er de behandlinger af tilstoppede arterier i nakken?


Carotidarterie sygdom er den præcise betegnelse for tilstoppede arterier i nakken. Det kaldes også carotis stenose, en forsnævring af arterien, der leverer blod og oxygen fra hjertet til hjernen. Behandlinger spænder fra livsstilsændringer til kirurgi.

Identifikation

Carotis stenosis forekommer typisk som følge af den tilstand kaldet aterosklerose, en ophobning af fede indskud foring arterievæggen, der hærder til et stof kaldet plak og træsko halspulsåren.

Behandlinger

Hvad er de behandlinger for tilstoppede arterier i nakken? "Ud over at behandle åreforkalkning eller andre underliggende sygdomme, livsstilsændringer, medicin, perkutane indgreb eller kirurgi kan være nødvendig for at kompensere for virkningerne af halspulsåren sygdom og sænke risikoen for slagtilfælde," siger The Texas Heart Institute.

Forebyggelse / Solution

Livsstilsændringer omfatter rygestop, øget motion og kostændringer til lavere indtag kolesterol og blodtryk. Medicin til at minimere kolesterol og reducere blodtryk, samt til at fortynde blodet vil blive ordineret.

angioplastik

Perkutan indgriben refererer til minimalt invasiv procedurer såsom ballonudvidelse og stent, der fjerne blokeringen af ​​arterie og prop det åbne.

Kirurgi

I ekstreme tilfælde vil en carotisendarterektomi være nødvendig. "Med blokeringer større end 50 procent, kan kirurgi være den bedste løsning," ifølge Cedars-Sinai Medical Center. "Carotisendarterektomi består i at stille et snit i halsen og microsurgically fjerne plak i arterien."


        

Udgiv min kommentar