Fantacine.com

Mulige årsager til flatulens

Almindeligvis benævnt "passerer gas", "pruttet", "bryde vind" og en række andre populære slang udtryk, flatulens er den handling at udvise tarmluft eller flatus, fra endetarmen. Det kan være ganske en pinlig begivenhed, men den gennemsnitlige person passerer gas mindst et par gange om dagen. En række faktorer kan bidrage til opbygning og udvisning af flatus.

Mad

Sandsynligvis den mest almindelige årsag til flatulens, indtaget fødevarer, der ikke helt at nedbryde før ind i tyktarmen stimulerer produktionen af ​​flatus. Tarmen frigiver bakterier til væsentlige fermentere denne ufordøjet mad, skaber tarmluft som et biprodukt. Nogle fødevarer, herunder bønner, linser, kartofler, majs, hvede og de fleste frugter, indeholder elementer, der er notorisk svære at bryde ned i den øvre fordøjelseskanal, og almindeligvis medføre flatus produktion i den nedre tarm. Derudover mejeriprodukter er en enorm lavere tarmluft producent i mennesker, der er laktose intolerant.

Indtagelse

Når vi spiser, drikker, hoste, hikke og tygge vi næsten altid sluge små mængder luft. Mens det meste af denne sluges luft kommer tilbage op i form af en bøvs, kan det undertiden gøre sin vej ind i fordøjelseskanalen. Denne lille mængde luft til sidst bliver en del af gasblandingen i flatus.

helbredstilstande

Der er en række medicinske tilstande, der kan bidrage til overdreven flatulens. For eksempel cøliaki forårsager en immunreaktion i tyndtarmen, når fødevarer, der indeholder gluten er spist. Denne reaktion skader tyndtarmen evne til at optage næringsstoffer, undertiden fører til gasproduktionen i tyktarmen. Dumping syndrom er en tilstand, hvor maven tidligt frigiver mad til tarmkanalen, også fører til flatulens. Andre tilstande og lidelser, der ofte fører til overdreven flatulens omfatter irritabelt tarmsyndrom, fødevareallergi, mavesår, gastroparese, gastroøsofageal reflukssygdom og korte tyktarm.

High Altitude Flatus Udvisning

Høj højde flatus udvisning (hafe) er en begivenhed der almindeligvis opleves af højtliggende vandrere og bjergbestigere. Med en stigning i højde kommer et fald i atmosfærisk tryk. Trykket skabt af de intestinale gasser bliver meget højere i forhold til det ydre tryk, hvilket skaber trangen til at passere gas. Dette forårsager en stigning i både hyppigheden og omfanget af tarmluft. I mange tilfælde hafe forårsager spontan og ukontrollabel flatulens. Der er imidlertid tegn på, at en høj-kulhydrat kost kan reducere virkningerne af hafe.


        

Udgiv min kommentar