Fantacine.com

Hvordan man kan leve med en ileostomi

Hvordan man kan leve med en ileostomi


Livet ændringer i betydelige måder for dem, der har en ileostomi operation. Denne operation, der typisk udføres for at afhjælpe tarmproblemer, ændrer den måde affaldet fjernes fra kroppen. En abdominal pose kirurgisk anbringes i maven til at indsamle affald. Patienten skal lære at tømme posen og tage ordentlig pleje af det. Bortset fra de fysiske ændringer er forbundet med en ileostomi er der følelsesmæssige ændringer samt. Patienter kan føle vrede, skamfuld eller deprimeret. Disse følelser kan blive behandlet som patienter lære at leve med deres ileostomi pose.

Instruktioner

1 Lær at tømme og passe dine ileostomi poser før de forlader hospitalet. Har medicinsk personale review processen med dig så mange gange som nødvendigt. Hverve et familiemedlem til at lære de procedurer samt til tidspunkter, hvor du kan blive syg eller på anden måde uarbejdsdygtig.

2 Sørge for, hvordan du vil få din ileostomi forsyninger. Du kunne sørge for postordre eller bor i nærheden af ​​et apotek, hvor du kan købe forsyninger. Bestil i forvejen, så du altid har forsyninger på hånden og ikke løber ud på et kritisk tidspunkt.

3 Planlæg en opfølgende besøg med din læge før du forlader hospitalet for yderligere vejledning.

4 Tag et ekstra pose og alle nødvendige skiftende forsyninger med dig, når du går ud. Selv hvis du forlader for kun kort tid er det bedst at være forberedt.

5 Genoptag dit daglige arbejde og fysiske aktiviteter, når din læge mener, du er klar. Det sker generelt seks til otte uger efter din operation. Hold ekstra ileostomi forsyninger på dit arbejde eller i din bil for bekvemmelighed.

6 Deltag i en støttegruppe for at dele dine følelser og oplevelser med andre. Deltag i et online forum, hvis du ikke kan finde en gruppe i dit område.

TIPS

  • Mens særlig beklædning er normalt ikke nødvendig, da ileostomi poser er generelt fladt, kan du prøve forskellige stilarter at finde det tøj, der gør du føler mest tillid.
  • Brug ikke olie eller lotion i det område af dit stomi, da dette kan forstyrre vedhæftning af din pose.

        

Udgiv min kommentar