Fantacine.com

Kan Candidiasis Årsag diabetes?

Candidiasis er en bakteriel infektion, der er mere almindeligt kendt som en gær infektion. Gær infektioner er forårsaget når kolonier af gær bakterie, der normalt bor i kroppen bliver overgroet grund opportunistiske betingelser. De opstår typisk i områder af kroppen, der er mørke og fugtig, såsom munden, underarms, og kvindelige kønsorganer. Mens candidiasis kan gentage sig hyppigt i diabetiske individer, infektionen er resultatet af diabetes, ikke en årsag.

Candidiasis og Diabetes

Mens der er flere specifikke typer af den tilstand, er alle former for diabetes er kendetegnet ved kroppens manglende evne eller resistens over for insulin produktion. Insulin er en aminosyre, der genereres af pancreas med henblik på forarbejdning glucose, også kendt som blodsukker, til energi. På grund af denne mangel på insulin, diabetikere tendens mod højere glucoseniveauer end en ikke-diabetiker, hvilket betyder at der er kan være en konsekvent højere koncentration af sukker i deres system.

Candida, hvilken type bakterie, der er ansvarlige for candidiasis infektioner, feeds på dette sukker forårsager hurtigere end normalt reproduktion og koloni ekspansion. Derudover, som immunfunktion kompromitteres af diabetes, kroppen ikke at rydde infektionen så effektivt som en ikke-diabetisk legeme.

Symptomer på candidiasis

De fleste symptomer på candidiasis er en ubehagelig kløe fornemmelse omkring det område af kroppen smittet, uanset om det er i munden, armhuler, eller mellem tæerne. Kvindelige diabetikere oplever en vaginal gær infektion kan også en øget trang til at tisse, unormal lugt, og tykkere udledning end normalt.

diabetiske Effects

Det er vigtigt, candidiasis infektioner behandles, så snart de er identificeret, især hos diabetespatienter. Mens candiasis ikke vil forårsage diabetes, det gør sap immune ressourcer fra andre områder af kroppen, der forlader den person mere modtagelige for andre opportunistiske infektioner. Også, når immun ressourcer en diabetiker forbruges ved at kæmpe en kronisk infektion, blodsukkeret tendens til at være sværere at styre.

Candidiasis Behandling

Behandlinger for candidiasis i de forskellige steder i kroppen er generelt nemme at anvende og fjerne infektionen inden for en uge. Topiske anti-biotiske anvendelser, såsom cremer, kan anvendes på de arealer, der er inficeret, hvor vaginale indsatse kan anvendes til at fjerne genitale infektioner. I nogle tilfælde af ekstremt persistente kolonier, kan en oral antibiotika regime ordineres.

Årsager til Diabetes

Mens candidiasis er ikke en årsag til diabetes, er der andre elementer, der påvirker en persons sårbarhed over for at udvikle den betingelse. Type I diabetes er en medfødt tilstand, men type II-diabetes kan udløses af genetisk disposition, fedme, eller en kost, der er konsekvent høj i kulhydrater og komplekse sukkerarter.


        

Udgiv min kommentar