Fantacine.com

Rekombinant Protein Definition

Rekombinant protein er et manipuleret form af protein, som genereres på forskellige måder at producere store mængder af proteiner, modificerer gensekvenser og fremstiller anvendelige kommercielle produkter. Dannelsen af ​​rekombinant protein udføres i specialkøretøjer kendt som vektorer. Rekombinant teknologi er den proces involveret i dannelsen af ​​rekombinant protein.

Baggrund

I molekylærbiologi, den såkaldte "centrale dogme," siger, at genet er lagret i DNA overføres til RNA og derefter til proteiner. Processen med DNA til RNA overførsel kaldes transkription, hvorimod RNA til protein transfer kaldes oversættelse. Genet koder i proteiner kaldes strukturelle gener, fordi de er ansvarlige for ekspression af genet oplysninger i de strukturelle enheder af et menneske, såsom øjenfarve, hud og hår.

rekombination

Rekombination er den proces hvorved en afkom (afkom) udviklet en kombination af gener, der er forskellig fra generne af forældrene, hvilket resulterer i et nyt sæt af DNA. Vist i figur 1 er den proces, rekombination, tilpasset fra artiklen "Hvad er en Genome?" af National Center for Biotechnology Information (NCBI).

rekombinant Protein

Rekombinant DNA-teknologi er én måde at studere de funktioner og interaktioner af proteiner. Dette gøres ved at isolere en mål-DNA-sekvens og derefter overføre det til en kloningsvektor, som har evnen til at selv-reproducere. DNA'et af kloningsvektoren interagerer med mål-DNA'et og danner en ny plan for gen information kaldes rekombinant DNA. Det rekombinante DNA overføres til RNA, som igen frembringer det rekombinante protein.

terapeutiske proteiner

Rekombinant protein spiller en stor rolle i skabelsen af ​​terapeutiske midler, der kunne ændre og reparere genetiske fejl, ødelægge kræftceller, behandle immunsystemet lidelser, blandt andre funktioner. For eksempel kan Erythropoietin, et protein hormon produceret ved rekombinant teknologi anvendes i behandling af patienter med erythrocyt-mangel, hvilket er en almindelig årsag til nyre komplikationer. Vist i figur 2 er andre terapeutiske midler genereret fra rekombinante proteiner; tilpasset fra "Gene Kloning en introduktion", en bog udgivet af Stanley Thornes Ltd og skrevet af TA Brown.

Genetic Engineering Tool

Gensplejsning er en studieretning, der beskæftiger sig med den modifikation af en celle genetiske sekvens uden at hindre dets evne til at replikere. For eksempel i gensplejsning af zebrafisk, en ny race af fisk blev succesfuldt klonet, som udviste en glød-in-the-mørke egenskab, efter at ændre dens gen med et rekombinant protein kaldet grønt fluorescerende protein (GFP). Vist i figur 3 er et billede tilpasset fra "Cloning hos hvirveldyr" fra Lehninger Principles of Biochemistry.


        

Udgiv min kommentar