Fantacine.com

Hvad er årsagen Godartede lever cyster?

Cyster i leveren er almindelige og kan endda være til stede ved fødslen. Generelt lever cyster viser ingen åbenlyse symptomer og er godartede i naturen. I nogle tilfælde kan leveren cyster blive udvidet eller inficeret, og vil derefter præsentere visse medicinske problemer. det samlede resultat vedrørende cyster i leveren synes dog at være en af ​​et lavt niveau af bekymring for enhver langsigtet effekt eller et fald i den forventede levetid.

typer

Ifølge Cleveland Clinic er der flere typer af cyster, der kan findes på leveren. Den mest almindelige kaldes en hepatisk cyste, som simpelthen er en boble, der har udviklet på leveren. Disse er normalt små og kan være tomt eller indeholde væske. Hydatid cyster udvikler på grund af tilstedeværelsen af ​​larver af parasitten Echinococcus i leveren. I sjældne tilfælde kan neoplastiske cyster udvikle sig på leveren, men disse er forbundet med ovariecyster og normalt ikke har oprindelse i leveren.

Årsager

Hepatiske lever cyster anses generelt for at være medfødt i naturen. Den accepterede hypotese deres oprindelse er, at små tumorer (microhamartomas), der er udviklet langs galde træet (galdegang) er blevet dilaterede og fyld med galde, forårsager cyster til at vokse. Abscesser kan også udvikle på leveren fra bakterie- eller amoebic vækst i tarmkanalerne, der bevæger sig til leveren. Mens disse kan blive problematisk, er de mere ofte godartede i naturen.

Symptomer

De fleste simple lever cyster vil ikke vise nogen påviselige symptomer, medmindre de vokser i størrelse eller antal. Mærkbare symptomer kan udvikle sig under disse omstændigheder, herunder en vag følelse af ubehag eller let smerte i området, en følelse af oppustethed eller for at blive mæt uden at have spist og lejlighedsvis kvalme eller opkastning. Hvis en lever cyste vokser stort nok, kan det forårsage respiratoriske symptomer forekommer.

Diagnose

Ifølge UPMC Liver Cancer Center grundet asymptomatisk beskaffenhed af de fleste godartede liver cyster, er de generelt ikke er opdaget før en undersøgelse gennemføres vedrørende abnormiteter i funktionen af ​​leveren eller mavesmerter. Lever cyster kan også blive opdaget af ultralyd billeddannende undersøgelser. I tilfælde, hvor usikkerheden er til stede med hensyn til status for en detekteret cyste (r), kan en biopsi af levervæv pålægges at afgøre, om cyste er godartet eller ondartet.

Behandling

Medmindre leveren cyster er fundet at være problematisk på grund af smerte eller unormal nyrefunktion, er kirurgisk fjernelse generelt ikke indiceret. Kostændringer kan anbefales til at understøtte kroppens immunforsvar, som vil hjælpe leveren i behandlingen blod og opretholde en sund ernæringsmæssige niveauer. Reduktion fedtholdige fødevarer menes at være gavnlig for korrekt leverfunktion. Disse kan omfatte mejeriprodukter, stegte fødevarer og fødevarer, der kan indeholde steroider eller hormoner.


        

Udgiv min kommentar