Fantacine.com

Colon Cancer & Cøliaki

Cøliaki, også kendt som cøliaki sprue, er en sygdom i tyndtarmen. Det ødelægger slimhinden i tyndtarmen og dens symptomer kan påvirke ethvert aspekt af dagligdagen for dem diagnosticeret med sygdommen. Behandlingen består af at overholde en streng diæt for at begrænse den allergiske reaktion og symptomer. Cøliaki har også været forbundet med andre sygdomme såsom tyktarmskræft. Mens der er ingen kendt kur mod cøliaki, der sker fremskridt.

cøliaki Årsager

En allergisk reaktion mellem gluten og den indvendige foring af tarmen er hvad forårsager cøliaki. Proteinet i gluten kaldet gliadin er den største synder i reaktionen mellem gluten og tarm foring. Gluten findes i alle typer af fødevarer og kommer fra hvede, rug, byg og havre. Forskerne er ikke sikker på, hvordan gliadin bliver giftigt, da transformationen ikke er meget godt forstået.

Symptomer

Symptomerne på cøliaki sprue er mavesmerter, oppustethed og luft i maven. Diarré er en fælles klage så godt. Diarré er forårsaget af tarmen manglende evne til at absorbere fedt fra fødevarer. Denne reducerede absorption af fedt og næringsstoffer er en af ​​vanskelighederne ved cøliaki. Det kan forårsage vægttab, anæmi og fejlernæring. Patienter med cøliaki kan også lettere få blå mærker og mærke muskelsvaghed. Cøliaki kan endda forårsage infertilitet.

knyttede betingelser

Dem med cøliaki kan også opleve andre betingelser. Patienter kan lide af tilbagevendende og smertefuld mundsår, insulinafhængig diabetes og sygdom i skjoldbruskkirtlen. Hos patienter med cøliaki, rheumatoid arthritis er også mere udbredt. Kræft i tyktarmen er flere gange mere hyppig hos patienter med cøliaki sammenlignet med dem uden sygdommen, ifølge Dr. Dennis Lee.

Tyktarmskræft

Tyktarmskræft og dens sammenhæng med cøliaki er ikke klart. Colon cancer tendens til at udvikle i dem, der har haft celiac sprue længere end 20 til 30 år. Det er vanskeligt at diagnosticere på grund af betændelse i tyktarmen, der opstår med cøliaki og lignende symptomer. Symptomer på tyktarmskræft kan omfatte anæmi, mavesmerter, vægttab og feber. I cøliaki patienter, der har symptomer under kontrol og efter en gluten fri kost, kan disse symptomer føre en læge for at tjekke for tyktarmskræft.

resultater

Der er nogle læger, der mener, at overholde en streng glutenfri kost kan reducere risikoen for tyktarmskræft for patienter cøliaki. Selvom anbefales til lindring af symptomer, en glutenfri kost er endnu ikke vist sig effektive til at begrænse risikoen for at udvikle tyktarmskræft for cøliaki patienter. Når cøliaki patienter er diagnosticeret med tyktarmskræft, er prognosen normalt fattige, så noget, der kan reducere risikoen for tyktarmskræft er bestemt værd at prøve.


        

Udgiv min kommentar