Fantacine.com

Hvordan kan jeg hjælpe en ven diagnosticeret med brystkræft?

Brystkræft kan være en ødelæggende sygdom, ikke blot for de virkninger det har på patienten, men også for den måde, det påvirker hendes familie og venner. Mens den første hældning af en kvinde for nylig diagnosticeret med brystkræft kan være at skubbe andre væk, som en ven, er det vigtigt at vise hende din støtte og kærlighed i denne hårde tid.

Etablere parametre

En af de første og bedste ting, du skal gøre, når du lærer en ven har brystkræft er ikke fortælle hende, hvad du kan gøre for hende. I stedet, lad hende fortælle dig, hvad hun ønsker eller håber du vil gøre. Understreg din vilje til at låne et lyttende øre eller udføre opgaver (uanset hvor lille), der vil hjælpe hende på vej.

Mens hun ikke ønsker at diskutere hendes indledende følelser og frygt, nogle gange den bedste måde at vise støtte er at give hende et knus. Opmuntre hende til at dele sine følelser, men også forstå, hvis der er tidspunkter, hun hellere vil diskutere andre emner.

Tag hendes sind Off Det

Det er sandsynligt, at din ven bruger meget tid på at tænke om hendes sygdom og den effekt det har på hendes liv. I stedet fokusere på behagelige distraktioner. Bring over en sjov film, købe billetter til en komedie show eller spille, eller organisere et spil nat, hvor venner kan spille favorit spil og grine sammen. Humor går langt i at løfte dine venners spiritus.

Et andet element altid at være opmærksom på er at undgå at behandle din ven anderledes, bare fordi hun har brystkræft. Hvis hun understreger, at andre hele tiden spørger, hvordan hun føler eller synes at være på udkig efter tegn på træthed, undgå disse spørgsmål og i stedet diskutere emner, du ville have talt om før hun blev diagnosticeret.

Get Back to Basics

Navigering brystkræft pleje kan være en byge af endeløse læger udnævnelser og ture til apoteket. Tilbyd at hjælpe hende at tage sig af nogle af hendes grundlæggende ærinder, der kan gøre en forskel. Tager sine børn i skole, går dagligvarer, optagning mail eller bringe over et måltid en aften om ugen alle kan gå langt i at give hende mere tid til at hvile og slappe af.

Vær kreativ

Swedish Medical Center i Seattle, Washington, anbefaler at oprette en "Feel Good" spørgeskema, der hjælper din ven kommunikere med dig og andre kære om hendes behov. Opret arket ved at give multiple choice svar på aktiviteter og måder, du har identificeret du kan hjælpe. Et eksempel kan være: Denne weekend vil jeg: A. Tilbring tid afslappende ved mig selv. B. Gå ud og få en massage C. (Vens navn) for at bringe over en film at se. D. Spis et godt måltid med min familie.

Dette ark kan være en humoristisk måde for din ven til at relay hendes ønsker til dig, samt andre kære.


        

Udgiv min kommentar