Fantacine.com

Årsager og symptomer på genital herpes

Genital herpes er en almindelig seksuelt overført sygdom, der forårsages af vira HSV-1 og HSV-2. Både mænd og kvinder kan blive påvirket af genital herpes. Der kan være lidt eller ingen symptomer overhovedet produceret af denne sygdom.

Årsager

HSV-1 og HSV-2 er typisk indgået gennem åbne sår på kroppen, såsom feber blister, og findes almindeligvis omkring læberne og munden. En person kan videregive HSV-2 ved samleje. HSV-1 kan udliciteres gennem oralsex.

Symptomer

I de fleste tilfælde folk, der har HSV-2 er uvidende om det, da der generelt ingen symptomer. Når der er symptomer, sår er den mest almindelige. Andre indbefatter enfluenza-lignende symptomer.

I fare

Sunde voksne normalt ikke oplever alvorlige helbredsmæssige komplikationer fra genital herpes. Mennesker med et dårligt immunforsvar, især dem med hiv, kan opleve alvorlige og langvarige symptomer.

Behandling

Genital herpes har tilbagevendende symptomer, der kan behandles, men der er ingen helbredelse. Narkotika kan helbrede sår og reducere udbrud.

Forebyggelse / Solution

Chancen for overførsel af genital herpes kan reduceres ved at afholde sig fra seksuel aktivitet i udbrud og bruge kondomer.


        

Udgiv min kommentar