Fantacine.com

Kognitiv & Problemer med hukommelse

Kognitiv & Problemer med hukommelse


Ifølge WebMD, mere end 3 millioner mennesker har demens. Dette og andre problemer for hukommelse og kognition, herunder Alzheimers, er mere almindelige med alderen. Kognitive og hukommelsesproblemer kan også være forårsaget af hjerneskade, såsom dem symptomatisk for hukommelsestab.

Amnesi

Amnesia er tabet af information og erindringer forårsaget af hjerneskade eller degenerative sygdomme. Anterograd amnesi er den manglende evne til at tilbageholde ny information. Retrograd amnesi indebærer et tab af tidligere kendt information og erindringer. Dissociativ amnesi sker som reaktion på psykiske traumer.

Demens

Ifølge Mayo Clinic, "demens indikerer problemer med mindst to hjernens funktioner, såsom hukommelsestab sammen med nedsat dømmekraft eller sprog." Demens er en samling af symptomer, der forårsager ændringer i personlighed, humør og evne til at fungere i det daglige liv. Det kan være forårsaget af hjerneskade, degeneration, slagtilfælde og Alzheimers sygdom.

Alzheimers sygdom

Alzheimers er en almindelig form for demens, der gradvist degenererer hjernen. Dens symptomer omfatter hukommelsestab, sprog forvirring, tab af dom, ændringer i personlighed og humør, tilbagetrækning fra relationer og desorientering af tid, sted og rum.


        

Udgiv min kommentar