Fantacine.com

skibstyper

skibstyper


Blodkar, sammen med hjertet og lungerne, omfatter kredsløbet. Blodkar er hule rør placeret i hele kroppen, der hjælper cirkulere blod og gavnlige næringsstoffer til cellerne og organer i kroppen. Der er tre hovedtyper af blodkar, der udgør kredsløbet: arterier, kapillærer og vener.

arterier

Arterier er den største af de tre typer af blodkar. De har tykke, fleksible vægge, der hjælper beskytte integriteten af ​​arterierne fra højtryks- til stede der. Arterier er ansvarlig for transport af blod rig på ilt og næringsstoffer til de forskellige organer i kroppen, såsom nyrer, lever og hjerne. På grund af det faktum, at arterierne transport iltet blod, de røde. Arterier bliver mindre og mindre, da de får længere væk fra hjertet. Når arterierne nå deres mindste del de bliver til kapillærer.

kapillærer

Kapillærer er de mindste af de tre blodkar og er ansvarlige for at forbinde arterier til vener. Kapillærer fører blod til og fra hver af de trillion celler til stede i den menneskelige krop. I modsætning til arterievæggene, væggene i kapillærerne er ekstremt tynd. Dette tillader ilt og næringsstoffer til at passere direkte gennem kapillarvæggene i forskellige celler. Carbondioxid og affaldsprodukter kan også passere gennem kapillarvæggene i blodbanen fra cellerne, der skal fjernes fra kroppen. Kapillærer bliver større jo længere de får væk fra celler, i sidste ende bliver til vener.

Vener

Vener synes blå, fordi de bærer iltfattigt blod tilbage til hjertet fra organer og væv. Væggene i venerne er tykkere end kapillærer, men ikke så tyk som arterievægge. Væggene behøver ikke at være så tyk som dem i arterier fordi trykket af blodet rejser gennem venerne er ikke så høj som når rejser gennem arterierne.

Blodtryk

Blodtryk er en måling almindeligvis træffes foranstaltninger til vurdering trykket i blodkarrene. Tryk af arterier måles versus af vener fordi arterielt blod generelt har et højere tryk end veneblod. To målinger udgør et blodtryk værdi. Det øverste tal på en blodtryksmåling er trykket under selve hjerteslag. Denne måling kaldes systoliske blodtryk og er den højeste af de to tal. Diastoliske tryk repræsenterer den tidsperiode, i hvilken hjertet er afslappet. Denne måling er den lavere, nederste række en blodtryksmåling. målinger Normale systoliske tryk spænder fra 110 til 150 millimeter kviksølv og diastoliske trykmåling spænder fra 60 til 80 millimeter kviksølv. Normale udsving under træning og søvn er normale. Kronisk blodtryksværdier høje eller lave kan øge risikoen for at udvikle hjertesygdomme og andre sundhedsskadelige forhold.


Relaterede artikler

        

Udgiv min kommentar