Fantacine.com

Foods at hjælpe din korttidshukommelse

Foods at hjælpe din korttidshukommelse


Når folk refererer til hukommelsestab de normalt taler om kort sigt ikke lang sigt. Korttidshukommelsen er capacaity at fastholde fakta fra den seneste tid, såsom hvor du lægger dine bilnøgler eller tv fjernbetjening. De fleste punkter i korttidshukommelsen er glemt engang brugt, såsom et telefonnummer eller morgendagens vejr. God korttidshukommelse kræver mental årvågenhed og koncentration. Mad valg kan hjælpe med hukommelse, hjælpe med at holde hjernen skarp.

Fødevarer med antioxidanter

Blåbær beskytte hjernen mod oxidativ stress. En 2006 undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet "Neurobiologi of Aging" rapporterede, at ældre rotter, der blev fodret kost højt i blåbær viste øget hjernefunktion overensstemmelse med yngre rotter. Hukommelsestab ophørte og nogle af de forudgående tab blev vendt. De ældre rotter udviste bedre motorik og neuroner i hjernen viste tegn på bedre kommunikation. Blåbær er fulde af antioxidanter, som menes at være ansvarlig for disse resultater. De reducerer inflammation og beskytte hjerneceller, så de kan regenerere. Andre eksempler på fødevarer, der kan producere de samme virkninger omfatter tranebær og concord druer.

Fødevarer rige på folat

Appelsiner indeholder folat, hvilket er til gavn for at forhindre hukommelsestab. Undersøgelser viser det hjælper lavere niveauer af homocystein, en aminosyre menes at forårsage hukommelsestab. Andre fødevarer, der indeholder høje folat koncentrationer omfatter mørkegrønne grøntsager, såsom romaine salat, spinat, asparges, Collard greens og broccoli. Glucose, en naturlig sukker findes i frugt, korn, bælgfrugter og grøntsager, der er nødvendigt for hjernen at fungere korrekt. Et glas appelsinjuice om morgenen giver denne boost for hjernen.

Fødevarer rige på Thiamin

Thiamin eller vitamin B-1, er afgørende for kognitiv funktion i hjernen. Det metabolizes kulhydrater, lipider og aminosyrer. Kilder til thiamin omfatter sorte bønner, Romaine salat, spinat, asparges, solsikkefrø, tun og grønne ærter.

Fisk

Fisk, en kilde til omega 3-fedtsyrer, kan øge korttidshukommelsen. Fedtsyrerne er forbundet med lavere demens og risikoen for slagtilfælde. Desuden kan forbruget af fisk langsom mental tilbagegang som det organ aldre. Grænseværdier findes i koldt vand fisk som torsk, laks og tun.


        

Udgiv min kommentar