Fantacine.com

Hvilken slags Ultralyd er der?

Hvilken slags Ultralyd er der?


Der er flere forskellige ultralyd undersøgelsestyper. Hver ultralyd er den samme, idet de bruger højfrekvente lydbølger til at skabe et billede. Oftest anvendes til at scanne en kvindes mave at påvise eller overvåge et barn under en mors graviditet, selv om der er andre medicinske situationer, hvor en ultralyd anvendes.

transvaginal ultralydskanning

En transvaginal ultralyd er et specielt designet probe, der bruges til at generere sonogram billeder. Transvaginal betyder tværs eller gennem skeden; denne type ultralyd anvendes i skeden. Selv om denne type ultralyd typisk kun anvendes i de tidligste stadier af graviditeten, kan det også anvendes til at hjælpe en læge med at afsløre ovariecancer eller livmoderkræft.

Standard Ultralyd

En standard ultralyd er en traditionel type af ultralyd, der bruger en transducer-enhed over maven område. Standarden ultralyd giver 2D-billeder af et foster under udvikling. Denne type af ultralyd bruges ofte til at hjælpe lægerne at vurdere blodgennemstrømningen gennem store arterier og vener i arme, ben og hals, hvilket kan vise blod blokeringer og andre medicinske problemer.

Avanceret Ultralyd

Den avancerede prøve svarer til standard ultralyd men er designet til at målrette formodede problemer. Derudover avancerede ultralyd bruger mere avanceret udstyr end standard ultralyd og er undertiden bruges på brystet for at detektere ændringer i brystvæv forbundet med brystcancer.

Doppler Ultrasound

En Doppler ultralyd anvendes til at måle små ændringer i hyppigheden af ​​ultralydsbølger, som de hoppe ud bevægelige genstande som blodceller. Dette er en non-invasiv test, som bruges til at måle ting som blodgennemstrømning og blodtryk. Betragtninger en almindelig ultralyd bruger lydbølger til at producere billeder, kan en Doppler ultralyd viser blodgennemstrømningen.

3D / 4D Ultralyd

En 3D eller 4D ultralyd anvender specielt konstruerede prober og software, der genererer tredimensionale billeder af et foster under udvikling. Den 4D ultralyd adskiller sig ved at det kan give en levende kig på ansigt og krop bevægelser en baby, mens de sker.

Føtal Ekkokardiografi

Denne type ultralyd bruger specielle bølger til at vurdere et barns hjerte anatomi og funktion. Det er ofte bruges til at vurdere formodede medfødte hjertefejl i en baby. Denne test kan udføres i forbindelse med en standard ultralyd for at få en begrænset visning af et barns hjerte.


        

Udgiv min kommentar