Fantacine.com

Forandringer, der sker i puberteten

Forandringer, der sker i puberteten


Det kan synes for os at vores børn vokser op pludselig, i løbet af et øjeblik. Men puberteten er en sekventiel og trukket ud affære. Ifølge MedicineNet, en online healthcare forlag ejes og drives af WebMD, puberteten består af en række begivenheder, der kræver flere år at gennemføre. Den Palo Alto Medical Foundation, en multi-speciale sundhedspleje udbyder med steder i det nordlige Californien, tilråder, at processen kan tage så lidt som 18 måneder til så meget som seks år i piger.

Kønsmodning hos kvinder

Piger har tendens til at indtaste puberteten to år eller deromkring, før drenge. Det mest bemærkelsesværdige tegn på kønsmodning i en pige er hendes første periode. Dette sker som helst i alderen 10 og 16 1/2. Piger oplever også bryst vækst, almindeligt forekommende i alderen mellem 7 og 13. For det første området omkring brystvorten bliver forhøjet og brystvæv former nedenunder. Dette er en proces, der gentager sig selv, indtil fuld udvikling er nået. Vækst af kønsbehåring er en proces, der kan fortsætte gennem 14 år, begynder som en blød ned langs de vaginale læber, der bliver tykkere, grovere og vokse frem.

Kønsmodning hos mænd

I drenge, begynder pungen og testiklerne udvide først. Omkring et år senere, drenge oplever penis udvidelsen. Kønsbehåring vises omkring 13 1/2 år og natlig emissioner tendens til at opstå omkring en alder af 14.

Andre fysiske ændringer

Unge cykle gennem vækst ryk og langsommere perioder med vækst i dette tidsrum. Hos piger, dette sker mellem 9 1/2 og 14 1/2 år, med vækst ryk, der gennemsnitligt omkring 3 1/2 inches om året. Hænder og fødder vokser først, efterfulgt af lemmerne, der kulminerede med torsoen. Ifølge Lucile Packard Children 's Hospital på Stanford, kan piger få så meget som 110 pounds i løbet af denne periode, og vokse så mange som 9 1/2 inches i højden. Drenge kan vinde 118 pounds og yderligere 20 inches i højden. Ifølge MedicineNet, teenagere nå op på mellem 17 og 18 procent af deres voksenhøjde i disse år. Hår under armene vises i piger omkring to år efter kønsbehåring begynder. Acne er et fælles problem i puberteten, fordi sved- og olieproducerende kirtler er også modnes. I den proces, kan disse kirtler bliver fyldt op. I drenge, stemmen begynder at ændre sig, som regel på omkring alder 15. Knogler gradvist stige i bredden, mineralindhold og tæthed, og det kardiovaskulære system og lunger også nå voksen kapacitet.

Psykologiske og kognitive forandringer

Som børn modnes, de gennemgår intellektuelle forandringer. Kognitivt, hjernen udvikler evnen til at tænke mere abstrakt og planlægge for fremtiden. Følelsesmæssigt, teenagere begynder at trække sig væk fra deres forældre som deres jævnaldrende bliver mere vigtigt for dem.


        

Udgiv min kommentar