Fantacine.com

Prostata Cancer Brachy Therapy

Prostata Cancer Brachy Therapy


Brachyterapi er en procedure, hvor radiative frø er implanteret direkte ind i prostata cancer celler for at skrumpe tumorer. Meget af succesen af ​​denne terapi afhænger af en mands alder, typen af ​​tumor og den ekspertise af den stråling onkolog. Som en effektiv behandling for lokaliseret prostatacancer, har brachyterapi vist signifikante positive resultater, men det er vigtigt for patienten at afveje fordele og ulemper og bivirkninger af alle potentielle muligheder kræftbehandling.

Historie

Efter opdagelsen af ​​X-ray i 1895 og radioaktivitet i 1896, Marie og Pierre Curie begyndte forskning om den potentielle anvendelse af stråling til ødelæggelse af kræftceller. Oprindelsen af ​​brachyterapi blev dannet, da, i 1901, Pierre foreslog, at indsætte radiative forbindelser i tumorer kan forårsage kræft til at skrumpe. Desværre, parret blev det første offer for de alarmerende bivirkninger forbundet med stråling.

Arbejdet blev ikke skal modarbejdes, men for i 1905 den første brachyterapi procedure udført på patienter blev udført på Curie Instituttet i Paris og på St. Luke Hospital i New York. Dr. Hugh Hampton Young John Hopkin University var den første til at praktisere brachyterapi specielt til prostatakræft. Disse tidlige fri hånd forsøg på frøplacering resulterede i midlertidig remission af kræft, men omkostningerne ved stråling skader på patienter og sundhedsarbejdere var høje.

Fascineret af lovende forskning i 1970'erne, brachyterapi blev mere populær som en behandlingsmulighed. På trods af de høje forventninger, de følgende to årtier oplevede dystre succesrate, og i virkeligheden, yderligere undersøgelser viste, at brachyterapi viste sig ikke bedre resultater end vågent venter.

Traditionel behandling

Tre uger før implantation, er en række tests udtages til bestemmelse af mængden og placeringen af ​​frø, der skal placeres. På dagen for proceduren, er en epidural eller spinal bedøvelse administreres. En metal skabelon placeres mellem pungen og endetarmen, og hule nåle indsættes i huller, der fører til prostata. De radioaktive frø er guidet gennem ultralyd ind nåle og faldt ind i kræftceller. Afhængigt af dosis af radioaktivt materiale, kan frøene sidste måneder målrettet mod cancer mens nærheden uskadt.

High-Dose Rate (HDR) Behandling

Mens brachyterapi normalt bruges til små, lokaliserede kræft, har højdosis rate (HDR) behandling vist succes på meget store tumorer. Kælenavnet Andy Grove metoden, efter at Intel medstifter der valgte denne procedure for sin egen kræft, HDR indebærer placering af kraftige strålingsdoser i prostata gennem tynde slanger.

Fordele

Bekvemmelighed er den primære fordel ved brachyterapi. Du behøver ikke et kateter, som du gør med kirurgi, og det er som regel samme dag procedure med minimal smerte.

Ulemper

Brachyterapi er ikke en mulighed for kræft, der har spredt sig ud over grænserne for prostata. Kortsigtede bivirkninger omfatter diarré, rektal smerter, urininkontinens, tarm problemer og impotens. Behandlingen frarådes, hvis du bor eller arbejder med små børn, gravide kvinder eller ældre.

Bivirkninger

Op til 10 procent af mændene oplever en pludselig manglende evne til at tisse kræver lang tids brug af et kateter. Stråling urethristis, en tilstand forårsaget af ophobning af stråling fører til smertefuld vandladning, blødning, brændende på spidsen af ​​penis, og lavere mavesmerter, er blevet rapporteret i 20 til 40 procent af patienterne.

De fleste mænd er bekymrede med de seksuelle bivirkninger af brachyterapi, og nyheden er ikke god. Krympningen af ​​prostata ved implantaterne reducerer ejakulation. Nogle mænd oplever smertefulde ejakulation, og selvfølgelig, evnen til at blive far til et barn er tabt efter behandlingen. Derudover en undersøgelse femårig udført af Memorial Sloan-Kettering, viste, at op til 53 procent af mænd lider af erektil dysfunktion efterbehandling.

Fremtiden

En mere nøjagtig procedure, hvorved en real-time computer leverer fordelingen dosis, er i begrænset brug. Med øget nøjagtighed bør komme en reduktion i urin og tarm bivirkninger.


        

Udgiv min kommentar