Fantacine.com

Prostata Cancer strålebehandlinger & bivirkninger

Strålebehandling er en af ​​de mest almindelige behandlingsmuligheder for prostatakræft. Hvis overvejer strålebehandlingen, være sikker på du er klar over metoderne til levering og potentielle bivirkninger.

Stråling behandlingsmuligheder

Der er to primære metoder til levering af strålebehandling for prostatakræft. Ekstern strålebehandling bruger højenergistråling fra en ekstern kilde til at dræbe kræft. Brachyterapi er en form for strålebehandling, hvor radiative frø er implanteret i nærheden af ​​eller i cancervævet af prostata. Begge typer har lignende bivirkninger.

Tarmfunktion Bivirkninger af ekstern strålebehandling

Ekstern strålebehandling kræver behandling fem dage om ugen i op til ni uger. Ifølge Peter T. Scardino, formand for urologi afdeling på Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, rektal væg modtager perifer skade med 6 til 8 procent af patienterne udvikler betændelse i endetarmen, hvilket fører til diarré, hyppig afføring, passerer af slim og nok rektal blødning til at kræve en tampon eller pude.

Mere skade forekommer som strålebehandling skrider frem, hvilket kan føre til sårdannelse i endetarmen, hvilket resulterer i smertefuld afføring og blødning.

Tarmfunktion Bivirkninger af brachyterapi

Brachyterapi kan forårsage rektal irritation, smerte, brændende, frekvens og presserende afføring.

Urinary bivirkninger af ekstern strålebehandling

Den seks til ni uger ekstern strålebehandling behandling kan forårsage skade på urinrøret resulterer i blødning, irritation og smerter, hyppig vandladning, haster og afbrænding. Langsigtede bivirkninger omfatter blødning og smerte.

Urinary bivirkninger af brachyterapi

Urinary bivirkninger forbundet med brachyterapi omfatter nedre urinveje irritation, smerter, inflammation, brændende, hyppig vandladning, vandladningstrang, smertefuld vandladning og vågne flere gange om natten for at tisse.

Seksuelle bivirkninger

Begge behandlinger forårsage erektil dysfunktion og mulige kønsbehåring tab. Stråling muterer sædceller, så fadder et barn efter enten terapi er også meget usandsynligt.


        

Udgiv min kommentar