Fantacine.com

Hvordan man kan støtte en partner med prostatakræft

The American Cancer Society anslår, at amerikanske mænd vil udvikle 192,280 nye tilfælde af prostatakræft i 2009, og 27,360 mænd vil dø af det. Partner støtte hjælper en patient komme sig over sygdommen mere effektivt, og giver en mand bedre livskvalitet under behandling og nyttiggørelse. Fordi behandling for prostatakræft kan omfatte kirurgi, kemoterapi eller strålebehandling, eller en kombination af alle tre, en mand med prostatakræft behov fysiske, følelsesmæssige og mentale støtte fra sin partner.

Instruktioner

1 Deltag lægebesøg og behandlinger med din partner. Tag en kalender til at koordinere og planlægge aftaler og en notesbog til at skrive ned, hvad lægen siger. Mind din partner om, hvad der skete ved udnævnelse og notere ned eventuelle spørgsmål de to af jer tænker på efter at komme hjem.

2 Hold en opdateret medicin og sundhedsplejerske liste handy på alle tidspunkter i tilfælde af en nødsituation hospitalsindlæggelse eller ugunstig behandling reaktion. Informer hospital og apotek personale af al medicin, allergi og nuværende behandlinger. Spørg læger hvilke bivirkninger de kan forvente under behandling, og hvilke reaktioner er alvorlige nok til at rapportere.

3 Lad din partner ved, at du er villig til at tale om sine følelser, men undgå at dreje hver samtale til kræft. Tillad dig selv og din partner til at tage en pause fra kræft i ny og næ ved at gå ud sammen og på sociale engagementer. Hjælp din partner finde støtte i grupper af andre mænd med prostatakræft, og deltage i en støttegruppe for partnere mænd med prostatakræft.

4 Udtryk din seksuelle lyst til din partner uden pres. Efter prostata kirurgi, kan din partner oplever vanskeligheder med at få erektion eller sædafgang. Disse problemer kan mindskes med tiden. Et år eller mere efter strålebehandling til det genitale område, kan en mand blive impotent. Find alternative måder resterende intim med din partner gennem sex leg og romantik. Brug kondom under sex, hvis din partner har målrettet strålebehandling perler på plads. Fordi nogle stråling kan udskilles i sæd, bede en læge for, hvor længe du skal bruge kondomer.

5 Giv din partner plads til at genvinde uafhængighed under helbredelse fra prostatakræft. Kirurgi, strålebehandling og kemoterapi forårsage træthed. En diagnose af prostatakræft kan forårsage en mand til at føle sig deprimeret eller angst. Lad din partner til at arbejde gennem hans midlertidige eller permanente handicap, samtidig lade ham vide, at du er der for at hjælpe. Han ønsker måske at klæde sig selv eller tage en tur på egen hånd, selv om det er svært. Kun gribe ind, når han angiver han vil have dig til, eller når han lægger sig i fare.


        

Udgiv min kommentar