Fantacine.com

Tylenol & Ibuprofen i Liver Disease

Tylenol og ibuprofen er over-the-counter medicin, der har potentiale til at øge risikoen for hepatotoksicitet (kan være ødelæggende for leveren). Det foreslås, at personer, der har været diagnosticeret med leverskader bruge disse medikamenter med forsigtighed.

Lever sygdom

Leversygdom er en bred betegnelse for de forskellige sygdomme, der påvirker leveren. Leveren er ansvarlig for at konvertere næringsstoffer, der producerer proteiner og enzymer, balancering hormoner og metabolizing visse medikamenter.

Betydning

Tylenol (acetaminophen) og ibuprofen er begge bruges til at hjælpe med at lindre smerter og reducere feber. Disse medikamenter er mindre toksiske for leveren, hvis de anvendes med måde og ifølge anbefalede doseringer.

Overvejelser

For mennesker diagnosticeret med leversygdom, advarsler gælder for at tage enten acetaminophen eller ibuprofen. Risikoen for leverskader øges hos personer, der tager disse medikamenter og også forbruge alkoholholdige drikkevarer.

Drug-induceret hepatitis

Hepatitis (leverbetændelse) er en tilstand, som kan påvirke leveren, når visse medikamenter er taget. Ifølge MedlinePlus, både acetaminophen og ibuprofen øge risikoen for hepatitis hvis det tages i mængder, der overstiger den anbefalede dosis (Resource 1).

Fakta

Ifølge HCVAdvocate.org, acetaminophen-relateret levertoksicitet er den hyppigste årsag til leversvigt i USA, der tegner sig for mere end 56.000 skadestuebesøg og 450 dødsfald årligt (Ressource 2). Den amerikanske Academy of Family Physicians tyder på, at patienter diagnosticeret med kronisk leversygdom ikke anvende ibuprofen (Resource 3).


        

Udgiv min kommentar