Fantacine.com

Hvorfor Kontaktlinser Get Dirty

Introduktion

Opfindelsen af ​​kontaktlinser har tilladt millioner af mennesker over hele verden til at have klar vision uden at skulle holde styr på og slid voluminøse briller. Men med kontaktlinser, er der den ekstra behov for at holde dem rene. Dette skyldes de mange forskellige elementer, der kan ophobes på kontaktlinsen materialet over tid.

Smuds

En af de mest almindelige måder at en kontaktlinse bliver snavset er snavs. Mikroskopiske partikler af snavs og affald er altid til stede i luften. I en typisk øje, den naturlige fugtighed i øjet er nok til at holde øje fri af buildup. Med kontakter er der en ekstra overflade til skidt og snavs kan knytte til og bygge op på. Selv om det er naturligt, hvis linserne ikke rengøres regelmæssigt, kan snavs opbygge og bidrage til irritation og infektion.

bakterier

Bakterier er en anden grund til, at kontakter kan blive snavsede. Dette gælder især, hvis ordentlig hygiejne teknikker ikke anvendes ved placering og fjernelse kontakter linser fra øjet. Fælles skadelige bakterier, der kan findes på kontakter linser indbefatter staphylococcus, Pseudomonas aeruginosa og Serratia marcescens. Disse bakterier kan forårsage symptomer, der spænder fra irritation til alvorlige infektioner.

Protein

En anden almindelig årsag til, at kontakter bliver beskidte er opbygningen af ​​protein på linserne. Tåreopløsning i øjet er fremstillet delvist af protein. Når tårerne tørre op de kan efterlade spor af protein. Dette protein bygger op på linsen og kan forårsage overskyet vision og irritation. Selvom kontakter udrensning løsninger kan fjerne en masse af proteinet, de fleste er i stand til helt at fjerne den. Det er stort set, hvorfor det er vigtigt kun at bruge dine kontakter, så længe anbefalet på kontakterne boksen (dette vil variere afhængigt af, hvilken mærke og type af kontakter du bære). Der er løsninger, der kan hjælpe fjerne protein fra kontakter, såsom et protein fjernelse væske eller enzymatisk rengøringsmiddel.


        

Udgiv min kommentar