Fantacine.com

Latent Autoimmune Diabetes hos voksne

Latent Autoimmune Diabetes hos voksne (LADA), også kaldet type 1.5 diabetes, er en række Type I diabetes, der rammer voksne og normalt ikke diagnosticeres før efter 30 år modsætning type II diabetes, type I er en autoimmun sygdom, som er LADA.

fejldiagnose

LADA deler nogle symptomer med type II diabetes og kan være fejldiagnosticeret som type II, ifølge Diabetes Monitor.

Egenskaber

Ifølge Nikheel Kolatkar, MD, folk med LADA tendens til at være slankere og yngre end typiske type II patienter, og ældre end type I patienter, som kan forårsage en fejldiagnose.

Fungere

En mangel på insulin årsager LADA, snarere end modstand mod kroppens producerede insulin, som kendetegner type II diabetes.

Tidsramme

Det kan tage år for et fejldiagnosticeret LADA patient til at modtage den rigtige diagnose, fordi LADA tendens til at reagere på de samme behandlinger som type II i første omgang. Det er kun, når disse behandlinger begynder at svigte, at mange læger anser LADA stedet.

Ekspert Insight

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i bind 11, Issue 4 (pp 308-311) American Journal of Therapeutics, kan LADA udelukkes som en diagnose, hvis patienter har forhøjet C-peptid-niveauer. Patienter med normale C-peptid-niveauer kræver dyrere anti-GAD (glutaminsyredecarboxylase) antistoffer screening traditionelt anvendes til at skelne LADA fra type II-diabetes.


        

Udgiv min kommentar