Fantacine.com

Kan en blokeret æggeleder blive helbredt?

Kan en blokeret æggeleder blive helbredt?


Ifølge WebMD en blokeret æggeleder kan påvirke fertiliteten på to måder. Et blokeret æggeleder kan forhindre sæd fra at komme til et æg til at befrugte det. Hvis sæd kan gøre det til et æg og ægget bliver befrugtede, kan det befrugtede æg forhindres i at nå livmoderen ved en blokeret æggelederen. Der er behandlinger til rådighed for kvinder, der vil hjælpe rette eller helbrede problemet med en blokeret æggeleder. Behandlingen afhænger af placeringen af ​​blokeringen inde i æggelederen.

Fjernelse og genindtrådte

Hvis en kvinde har haft en tubal ligation, har en del af sin æggeleder beskadiget af sygdom eller en blokering i æggelederen en procedure kaldet en tubal reanastomosis kan udføres. I denne procedure den påvirkede del af æggelederen fjernes. De resterende ender af æggelederen derefter syet sammen for at genskabe et langt rør.

Delvis fjernelse

Typisk fjerne en del af æggelederen uden genindtræde enderne er kun gjort i kvinder, der forsøger at blive gravid gennem in vitro-befrugtning. Dette kaldes en salpingectomy.This procedure sker normalt, når æggelederen bliver blokeret af overdreven væske. Selv om denne procedure ikke fjerne blokeringen det kan reducere en kvindes odds for at blive gravid gennem in vitro-befrugtning.

Ny Åbning

Når en kvinde har en blokering i æggelederen forårsaget af overdreven væske og ikke undergår in vitro-befrugtning en procedure kendt som en salpingostomy kan gøres. Denne fremgangsmåde skaber en ny åbning i æggelederen tæt på æggestok, således at et æg kan passere igennem. Der er en chance for, at arvæv kan udvikle sig omkring denne nye åbning dog og forårsage æggelederen for at blive blokeret igen.

Ombygning End

Når en blokering af æggelederen eksisterer tæt ovariet de fingerlike fibre, der overfører ægget fra æggestokkene til æggelederen kan være nødvendigt at blive genopbygget eller genskabes. Når dette er tilfældet en procedure kaldet en fimbrioplasty er gjort for at genskabe de frynsede kanter af æggelederen, således at ægget kan fejes ind i røret.

Kateter

En blokering i en æggeleder kan undertiden findes tæt på livmoderen. Dette kan let repareres med en ikke-kirurgisk procedure kaldet en kanyle. I denne procedure et kateter placeres mellem livmoderen og æggelederen. Dette tillader et befrugtet æg at komme ind i livmoderen, således at den kan indlejre i livmodervæggen.


        

Udgiv min kommentar