Fantacine.com

HIV & Mono Symptomer

HIV og mono er begge vira, der præsenterer med lignende symptomer i de tidlige stadier. De er indgået på forskellige måder og har meget forskellige langsigtede virkninger på kroppen. HIV er en kronisk sygdom og har ingen kur, mens mono normalt kører sit løb og forlader kroppen i løbet af adskillige uger.

HIV Oversigt

HIV, eller human immundefekt virus, bæres og overføres via blod, modermælk, sæd og vaginale væsker. Det kan eksistere i kroppen i årevis, før nogen symptomer er erfarne; derfor, mange, der bærer virussen er ikke klar over de er smittet. HIV er en kronisk tilstand, der svækker immunsystemet indtil og gør kroppen modtagelige for andre infektioner eller sygdomme, hvis de ikke behandles korrekt. De, der ikke har adgang til hiv-kampene antiretrovirale medicin vil med tiden se deres hiv forværre i fuld blæst aids, som kan være dødelig uden den rette behandling med antiretrovirale og andre medikamenter. Der er ingen kur mod hiv, men det kan opretholdes som en kronisk, men håndterbare, tilstand, når den rette kombination af medicin.

HIV Symptomer

Der kan ikke være nogen eller kun mindre symptomer i de tidlige stadier af HIV. Disse symptomer omfatter hovedpine, ondt i halsen, hævede kirtler, krop udslæt og feber. HIV symptomer på dette tidspunkt ligner mono og de fleste andre almindelige virus. Som HIV skrider frem, og mere alvorligt kompromitterer immunsystemet, symptomer omfatter vægttab, diarré, en kronisk hoste og de ældre symptomer i mere alvorlige former. Det er først virusset udvikler sig til AIDS, at de mest alvorlige symptomer på nattesved, opportunistiske infektioner og læsioner er til stede.

Mono Oversigt

Mono, eller mononukleose, er en manifestation af Epstein-Barr virus. Den overføres via spyt og kan udliciteres gennem kysse, indtage resten af ​​en inficeret persons hoste eller nyse og deling spise redskaber og drikkevarer med smittede personer. Mono anses ikke for at være en alvorlig tilstand, men kræver megen hvile og lavt aktivitetsniveau for en periode på uger at komme sig helt. En blodprøve anvendes til positivt at diagnosticere mono. Der er ingen medicin, der kan tages for at helbrede mono, da det er et virus; men sygdommen vil køre sit løb over en periode på fire til otte uger med en passende mængde hvile og væsker.

Mono Symptomer

Symptomerne på mono spejl tidlige HIV symptomer. Disse symptomer omfatter hævede kirtler, hovedpine, body udslæt og feber. Derudover vil folk med mono føler træthed, generel svaghed, appetitløshed og hævelse af milten. Hævelsen af ​​milten er et alvorligt symptom, og dem, der pådrage denne hævelse brug for at undgå fysisk aktivitet for at undgå en milt ruptur.

HIV eller Mono

HIV og mono symptomer er meget ens, når HIV er stadig i sin vorden. Når en person har symptomer på mono eller lignende virus, nogle bekymre sig, at deres symptomer kan være tegn på HIV. Hvis du er bekymret for, at dine symptomer kan være HIV snarere end mono eller en anden mindre sygdom, gå til din klinik for en HIV-test. Du er næsten ingen risiko for at pådrage sig hiv, hvis du ikke har haft ubeskyttet sex eller delt nåle med en anden. Men en HIV-test er nemt at fuldføre at dæmpe frygten og sørg du hurtigt nå frem til en korrekt diagnose.


        

Udgiv min kommentar