Fantacine.com

Methotrexat til colitis ulcerosa Behandling

Colitis ulcerosa er kronisk inflammation i tyktarmen, er resultatet af dannelsen af ​​sår langs kolon foring. Hævelse og sår forårsage symptomer såsom diarré, mavesmerter og anal blødning. Der findes flere medicinske muligheder for at behandle colitis ulcerosa, herunder methotrexat.

Sådan Methotrexat Works

Methotrexat tilhører en klasse af medicin kaldet immunomodulatorer, som er lægemidler, der forsætligt svække immunsystemet. Dette kan synes ulogisk, men det kan hjælpe colitis ulcerosa patienter. Din kroppens immunsystem reagerer på sår som et fremmed materiale, der forårsager betændelse og en øget immunforsvar. Denne form for respons er normalt og sundt når den besvarer en midlertidig fremmed materiale, såsom en bakteriel infektion. På grund af den kroniske karakter af ulcerativ colitis, dette fører til et konstant niveau af øget immunaktivitet. Methotrexat slapper immunsystemet, kemisk obstruerer funktion af proteiner og celler, der anvendes til at bekæmpe udenlandske enheder. Ved at reducere immunresponset på sårene, hævelse og symptomer formindskes.

Indikationer for behandling

Methotrexat kan anbefales, hvis du har colitis ulcerosa i forbindelse med Chron sygdom. Det er også gavnligt for patienter, der ikke reagerer på andre former for behandling, såsom anti-inflammatoriske corticosteroider.

Bivirkninger

Da methotrexat er en immunmodulator, der er en komplikation af svække immunsystemet, hvilket kan føre til et farligt lavt antal hvide blodlegemer. Den farligste potentiel bivirkning af methotrexat er skrumpelever, som kan udvikle sig efter års konstant behandling. Hvis du lider af alkoholisme eller fedme, din risiko for at udvikle skrumpelever er betydeligt højere. For at undgå at udvikle denne tilstand, nogle patienter får årlige biopsier af levervæv at teste for skrumpelever.

behandlingsmetode

Methotrexat kan indgives oralt eller via injektion. Injektionen, givet ugentligt, er mere effektivt frigives til blodbanen end oral medicin. Spørg din læge, hvilken behandling metode er den rigtige for dig og din livsstil.


        

Udgiv min kommentar