Fantacine.com

CFL Lyspærer & Migræne

CFL Lyspærer & Migræne


Kompakte fluorescerende pærer bliver en fælles alternativ til de mere traditionelle glødepærer. De er overlegne på flere måder, og kan hjælpe med at spare energi, når de anvendes overalt i en bygning, men de kommer også med deres egen andel af risici. Kritikere af CFL pærer liste migræne og mulige anfald som følge af det lys, pærerne producerer.

sparepærer

Sparepærer er designet til at træde i stedet for mere almindelige glødepærer med en spiral rundt i en form svarende til de ældre pærer og bruge baser, der kan passe i mange glødelamper enheder. CFL pærer bruger en gas- og kemisk belægning, der lyser, når en elektrisk strøm ledes gennem dem. Det er det lys, de producerer, der er blevet udpeget som en mulig årsag til migræne.

Fluorescerende Flimrer

Lysstofrør bruger typisk enten 60- eller 120-hertz cykler til magten deres skabelse af lys. Den nedre version af hertz er ofte langsom nok til at være synlig for det menneskelige øje, og ligner en konstant lav flimmer i lyset selv. Det betyder ikke noget galt med lyset, og pæren vil fortsætte med at producere flimmer i hele dets levetid.

Effektiv på øjnene

Den flimrende forårsaget af nogle fluorescerende lys kan gøre det vanskeligt for øjnene at holde fokus. Øjne har celler, der aktiverer når de rammes af lys, og at afhente flimrer disse celler skal aktivere konstant, ofte med ringe mulighed for at hvile og rense det affald, de producerer. Dette giver en stor mængde øjnene i nogle mennesker og kan føre til migræne eller skader på øjnene af dem, der allerede har øjenproblemer.

anekdotiske beviser

Det meste af dokumentation for migræne og CFL pærer er anekdotisk og ikke resultatet af en officiel undersøgelse. Den Migræne Action Association, for eksempel, har ikke undersøgt effekten og er ikke bekendt med nogen videnskabelige beviser bakke den op. Bulb fabrikanter ligeledes hævder, at deres pærer er ikke ansvarlig for migræne.

Andre mulige årsager

Undertiden miljøer, fluorescerende lys anvendes i kan hjælpe forårsage migræne. For eksempel er lysstofrør ofte anvendes i kontorer, hvor arbejdstagerne tilbringer lange perioder ser på computerskærme. Disse skærme kan være så ansvarlig for migræne som de fluorescerende lys, hvilket gør det vanskeligt at lokalisere nogen specifik årsag uden indgående videnskabelig undersøgelse.


        

Udgiv min kommentar