Fantacine.com

HIV Metoder

Selv om der er flere forskellige typer af tests til rådighed til screening for HIV. Alle er ekstremt nøjagtige, giver op til 99 procent nøjagtighed med deres testresultater, selvom nogle metoder er meget dyrere end andre og er som sådanne ikke anvendes så ofte.

antistof-test

Antistof-test er de mest almindeligt anvendte screening-værktøjer til at diagnosticere HIV. De kommer i flere forskellige varianter, nogle arbejder sammen med andre. I stedet for at lede efter HIV-virus i sig selv, de ser for HIV-specifikke antistoffer i blodet.

ELISA

Enzymkoblet immunosorbentassay, eller ELISA, er generelt den første blodprøve givet for hiv-testning. Det anvendes som et screeningsværktøj og kan være op til 99-procent korrekte på påvisning af antistoffer, som kan indikere HIV-infektioner, selvom de antistoffer, som den finder også kan være forårsaget af andre infektioner samt (resulterer i lejlighedsvise falske positiver.)

Western Blot

Hvis en person tester positiv på en ELISA-test, er en Western Blot anvendes for at bekræfte resultatet. Denne test kontrollerer for HIV-specifikke antistoffer, så et positivt resultat anses for at være en konkret indikation af HIV-infektion.

antigen Tests

Antigenet test ser for p24, et protein unikt for HIV. Denne test blev oprindeligt anvendt til at screene blod, der blev doneret, men det viste sig at være noget upålidelig på grund af dens lave følsomhed. På grund af dette, er antigen tests ikke så almindeligt anvendt som de engang var.

Oral Svaberprøver Tests

To typer af tests orale podninger findes, OraQuick testen og OraSure. Både test for tilstedeværelsen af ​​HIV indikatorer i spyt. OralQuick test giver resultater på omkring 20 minutter, men anses for at være unøjagtige nok, at de kræver en opfølgning test for bekræftelse. OralSure test anses for at være så nøjagtige som blodprøver, men kræver 2 uger for resultat forarbejdning.

Nucleic Acid Tests

Nucleinsyre-test er utroligt pålidelige, da de teste for tilstedeværelsen af ​​det faktiske genetiske materiale af HIV i en persons krop. Disse er de dyreste typer af hiv-test, dog, og som sådan er generelt ikke betragtes som en farbar vej for masse screening formål.


        

Udgiv min kommentar