Fantacine.com

Risikofaktorer, der forårsager astma

Astma er en potentielt livstruende tilstand, som kan styres med receptpligtig medicin, samt undgå visse udløser og risikofaktorer. Fælles risikofaktorer, der forårsager astma omfatter miljø- og husholdningskemikalier, lunge udvikling ved fødslen, og faktorer, som du kan styre, såsom vægt og sure opstød. Overvej disse fakta fra Mayo Clinic om risikofaktorer for astma.

Røg

Secondhand eller tredje hånd røg, som er røg rester i tekstiler og på overflader, kan udløse astmaanfald.

Luftforurening

Luftforurening fra fabrikker og bilindustrien udstødning kan øge din risiko for astma, samt forårsage astmaanfald.

Kemikalier

Kemikalier, der anvendes til at rense dit hus, pesticider og herbicider, og kemiske eksponeringer i fremstilling job er risikofaktorer, der kan forårsage astma.

Infektioner

Hyppige infektioner fra almindelig forkølelse og andre respiratoriske sygdomme som bronkitis og lungebetændelse kan øge din risiko for at udvikle astma senere i barndommen eller som voksen.

Overvægtig

At være overvægtige eller fede kræver mere ilt til kroppens muskler og lægger pres på dine lunger, hvilket øger din risiko for astma.

GERD

Gastroøsofageal reflukssygdom (GERD) kan øge din risiko for astma ved at forårsage kroniske irritationer til din hals og vejrtrækning passager.

For tidlig fødsel

For tidlig fødsel (før 37 ugers svangerskab) og en lav fødselsvægt øger din risiko for astma på grund af underudviklede lungerne ved fødslen.


        

Udgiv min kommentar