Fantacine.com

Hvad er en Gluten Allergi?

Allergi symptomer er manifeste svar på elementer, der udløser immunsystemet, der fører den til at tro et eller flere grundstoffer vil forårsage skade på kroppen. En allergi over for gluten betyder proteinmolekyler, eller gluten, der findes i hvede, byg, havre og rug udløse en allergisk reaktion. En allergisk reaktion på gluten er også kendt som "cøliaki", hvor reaktionen er en udfladning af villi i tarmene. Til sidst, kan næringsstoffer, som ikke absorberes i kroppen, hvilket resulterer i malabsorption.

Årsager

Gluten allergi menes at være arvelige, en arvelig autoimmun tilstand. Den egentlige grund til lidelsen er ukendt, men det er almindeligt set som værende til stede i familier i hele generationer. Den genetiske årsag forbliver ukendt.

effekter

Antistofferne flade villi i de nedre indvolde i et forsøg på at forhindre gluten trænger ind i kroppen gennem den normale proces med næringsstof absorption. Men den flade villi resultat i meget lidt ernæringsmæssige indtag, da der ikke er nogen differentiering mellem glutenproteinet og de nødvendige vitaminer og mineraler er nødvendige for kroppen at funktionen. I kampene fra gluten, antistofferne væsentlige låse den ernæringsmæssige indtag processen.

Symptomer

Der er en bred række symptomer, og mange kan fejlagtigt tilskrives andre årsager. Nogle almindelige symptomer er oppustethed og mavekramper, diarré, hudsygdomme, skjoldbruskkirtlen lidelser, hovedpine, muskelsmerter, vægt ledelsesmæssige problemer og hjerne tåge. Hos børn kan glutenallergi eller cøliaki forårsage hæmmet vækst eller eventuelt indlæringsvanskeligheder på grund af malabsorption af næringsstoffer.

Tests

Bestemmelse af tilstedeværelsen af ​​gluten allergi eller cøliaki begynder med en blodprøve. Blodet testes for anti-gliadin, anti-endomysium og anti-vævstransglutaminase. Disse antistoffer vil være til stede i blodet, hvilket indikerer de reagerer på tilstedeværelsen af ​​gluten i kroppen og arbejder på at forsvare kroppen mod det. En endoskopi kan være nødvendigt for at bekræfte, at betingelsen skyldes gluten allergi eller cøliaki.

Behandling

Der er ingen kur for gluten allergi. Det er en livslang tilstand og kun kan afhjælpes med en glutenfri diæt. En glutenfri diæt betyder ingen hvede, byg, havre eller rug; ingen konserveringsmidler eller tilsætningsstoffer, der indeholder hvede som stabilisator; og ingen kosttilskud, der indeholder gluten. Når gluten elimineres fuldstændigt fra kosten, vil tarmene begynde at helbrede, og villi vil behandle ernæringsmæssige indtag ordentligt. Gluten kan ikke genindføres i kost efter tarmene er helet. Skaden vil simpelthen gentage sig. Dem med glutenallergi eller cøliaki, der ikke behandle sygdommen, har en øget risiko for mave og tarm kræft.


        

Udgiv min kommentar