Fantacine.com

Hvordan virker Throat Cancer Develop?

Symptomer

Throat kræft kan være vanskelig at diagnosticere først, fordi de tidligste tegn og symptomer er vage og ligner dem af mange andre sygdomme. Faktisk er de tidlige advarselstegn på strubekræft ofte efterligner almindelige lidelser såsom influenza eller allergi. Disse omfatter en halsbetændelse, en vedvarende hoste, en hæs stemme, uforklarligt vægttab, synkebesvær og endda vejrtrækningsproblemer. På kort sigt bør disse symptomer ikke bekymre dig. Men hvis disse symptomer vare mere end et par uger, eller hvis din hoste producerer blod, bør du se din læge til test. Den vedvarende disse symptomer kan være tidlige advarselstegn på strubekræft.

Årsager og Progression

Throat kræft er en bred betegnelse bruges til at beskrive enhver kræft i halsen eller strubehovedet region. Ifølge Mayo Clinic, fleste hals kræft er i svælget, hvilket er hulrummet, der forbinder de nasale og hals passager. Disse er nasopharyngeale og svælg cancere. De resterende hals cancertilfælde forekommer i strubehovedet, som er det område ansvarlig for vores tale og vejrtrækning. Disse omfatter glottiske, supraglottisk og subglottic kræft. Uanset placering, er hals kræft forårsaget af mutationer af pladeceller, som udgør foringen af ​​halsen. Disse celle mutationer forårsage unormale vækster at udvikle sig. Når muterede celler formerer sig en ukontrollabel hastighed, tumorer udvikle sig i halsen. Ikke alle halskræft er malign. Dog kan selv godartede tumorer forstyrre synke, eller kan delvist blokere luftrøret.

Risikofaktorer

Mens der ikke er nogen enkelt årsag til strubekræft, er der flere ting, der kan øge din risiko for at pådrage det. Disse omfatter asbest eksponering, det humane papillomavirus (HPV) og alkoholmisbrug. Tobak misbrug, herunder cigarer, piber og tygge tobak er også stærkt knyttet til hals kræft. Endelig kan en mangel på antioxidanter i din kost øge din risiko for enhver form for kræft, herunder hals kræft. Antioxidanter findes i frugt, grøntsager og endda te. I Sydamerika og Indonesien, der almindeligvis anvendes stimulanser såsom mate og betelnød øge risikoen for strubekræft. Desværre, undgå disse risikofaktorer er ikke altid nok. Nogle mennesker er genetisk disponerede for visse typer af kræft, herunder hals kræft. Hvis du har en familie historie af strubekræft, bør du kontrolleres regelmæssigt, især hvis du har nogen af ​​disse risikofaktorer. Tidlig påvisning af strubekræft kan forbedre din chance for at slå det.


        

Udgiv min kommentar