Fantacine.com

Prøvningsmetoder for ethylenglycol

Prøvningsmetoder for ethylenglycol


Ethylenglykolforgiftning er en medicinsk nødsituation. En blodprøve kan afgøre, om en person har indtaget den fælles husstand kemikalie. Almindeligt anvendt som den primære ingrediens i bilindustrien frostvæske, den kemiske ethylenglycol er farveløs og lugtfri men har en noget sød smag. Det er meget giftigt og påvirker hjernen, lunger, lever og nyrer. Folk sommetider drikker det fejlagtigt. Dyr vil drikke det på grund af dets søde smag.

Menneskelig Blodprøve

En blodprøve er den eneste sikre måde at bekræfte ethylenglykolforgiftning. Testen kræver en blodprøve fra en vene, med prøven anbringes i en centrifuge til isolering af plasma. Det kan gøres fra den ene til 12 timer efter en person har indtaget ethylenglycol og kun bør foretages af en læge for at sikre nøjagtige resultater. Menneskelig forgiftning fra ethylenglycol kan fremkalde alvorligt chok, organsvigt eller død.

dyreforsøg

Katte og hunde ofte vil forsøge at indtage ethylenglycol grund af dets søde smag. Ligesom alle giftstoffer, bør frostsikring altid opbevares i en lukket beholder på en hylde utilgængeligt for børn og kæledyr. Mail order kits kan opnås for test af ethylenglycol i kæledyr. Sættene kræver ejere af kæledyr til at trække blod, som derefter skal centrifugeres. Dette bør ske ved en dyrlæge kontor. For de bedste resultater, bør en dyrlæge udføre hele testen.

30-Minute Tests

PRN Pharmacal fremstiller en veterinær ethylen test kit, der kan læses i cirka 30 minutter. Mens det stadig kræver en blod uafgjort, kan disse 30 minutter kits læses meget hurtigere end andre testkit. Denne EGT kit er kun indiceret til hunde og kan ikke være i stand til at opdage toksicitet niveauer hos katte. Mens kun beskrevet for hunde, har National Institutes of Health været at undersøge denne kromatografi metode til brug i diagnosticering mennesker.

Ethylenglycol Egenskaber

I sin rene form, ethylenglycol har en sød smag og ingen lugt. Disse egenskaber gør det særligt farligt i husholdninger, hvor børn og kæledyr kan forsøge at drikke væsken for sin smag. Kemiske producenter generelt tilføje et bittert tilsætningsstof, der gør smagen utiltalende. Det anvendes mest almindeligt som det væsentligste ingrediens i frostvæske grund af dets lave frysepunkt og højt kogepunkt. Det har en olieagtig konsistens.


        

Udgiv min kommentar