Fantacine.com

Hvad er Kramper?

Krampeanfald er midlertidige tilstande, der opstår, når uregelmæssig elektrisk aktivitet sker i hjernen. De går som regel inden for få minutter og er ikke livstruende, men de undertiden gentage sig og altid kræver lægehjælp for de berørte enkelte. Selv om mange anfald involverer tydelige ydre tegn, såsom trækninger, andre er mindre mærkbar og kan omfatte kun en kort periode af stirre.

Egenskaber

De symptomer, der ledsager et anfald afhænger af, hvilken del af hjernen har oplevet ulige elektrisk aktivitet. Men tegn omfatter generelt en pludselig ændret bevidsthedstilstand; ændrede følelser, fornemmelser eller vision; ufrivillige muskelsammentrækninger eller mangel på kontrol, såsom kramper og falder; og et metallisk eller bitter smag i munden. En beslaglæggelse varer typisk fra flere minutter til cirka 15 minutter, og bagefter, den enkelte normalt går ind i den postictal periode, en dyb tilstand af søvn, der bør ikke afbrydes.

Årsager

Selvom årsagerne til nogle anfald aldrig bestemmes, de er som regel et tegn på enten en midlertidig situation eller en kronisk sygdomstilstand. Førstnævnte omfatter stofmisbrug, narkotika tilbagetrækning og meget høj feber, mens sidstnævnte omfatter hjernen fejl, forringelse, infektioner, skader og tumorer; demens; og slagtilfælde. Epilepsi er en vigtig neurologisk lidelse, der fører til tilbagevendende anfald. Derfor bør personer, som har mere end én beslaglæggelse søge lægehjælp for at bestemme om epilepsi er årsagen.

typer

De to kategorier af anfald er omdrejningspunkt og generaliseret. Fokale anfald involverer indledningsvis en lille del af hjernen og derefter udvide til andre områder. De er yderligere kategoriseret som enten kompleks (producerer ændret bevidsthed eller hukommelsestab) eller simpel (ikke producerer ændret bevidsthed eller hukommelse tab).
Generaliserede anfald, også kaldet generaliserede tonisk-kloniske anfald og grand mal anfald, involverer hele hjernen og påvirker hele kroppen. Mistede bevidstheden, ledsage stive muskler og alvorlige spasmer fra ordregivende muskler ofte denne type. Petit mal anfald, alternativt kaldet absencer, er korte stirrende intervaller forårsaget af unormal hjerneaktivitet. De typisk ikke vare længere end 15 sekunder.

Overvejelser

Der er ingen enkelt metode, der forhindrer enhver form for anfald. Ikke desto mindre kan folk tilbøjelige til at oplever anfald tage forholdsregler for at mindske deres sandsynlighed, såsom at undgå stress og rekreative stoffer, spise ordentligt, udøver regelmæssigt, efter instruktioner til receptpligtig medicin og få tilstrækkelig søvn. Personer med ukontrollerede anfald bør tage ordineret medicin flittigt, aldrig køre bil og undgå ensomme aktiviteter som cykling, som kan føre til kvæstelser under et anfald.

Advarsler

I tilfælde af et anfald, aldrig et objekt i personens mund at holde tungen ned, fordi elementet kunne skade tænderne eller føre til andre skader. De nærliggende bør ikke holde den person ned for at forhindre bevægelse. Hvis opkastning begynder, tænde den enkelte på hans side at holde hans maveindhold i at flyde baglæns i lungerne, hvilket kan forårsage kvælning. Endelig altid kalde alarmcentralen straks, hvis en person har en beslaglæggelse for første gang, fordi anfald kan indikere en underliggende og potentielt fatal medicinsk tilstand, såsom meningitis.


        

Udgiv min kommentar