Fantacine.com

Strålebehandling for kræft i endetarmen med interstitiel cystitis

Ifølge National Cancer Institute, rektal cancer er kræft udvikler sig i slutningen af ​​tyktarmen, også kendt som endetarmen. Symptomerne kan omfatte ændringer i afføringsvaner, blodig afføring, mavesmerter, vægttab og et fald i appetit. Faste behandlinger for rektal cancer omfatte kirurgi, kemoterapi og strålebehandling. Strålebehandling anvendes normalt sammen med andre behandlingsmetoder og kan føre til udvikling af en tilstand kendt som interstitiel cystitis.

Interstitiel blærebetændelse

Lær om interstitiel cystitis at afgøre, om strålebehandling er en risiko værd at tage i din særlige tilfælde med endetarmskræft. Ifølge Medline Plus, interstitiel cystitis involverer kronisk blærebetændelse, udløser symptomer som urin ubehag, hyppig vandladning, smerter under samleje og lokaliserede bækkensmerter. Der er ingen kur for interstitiel blærebetændelse, og behandlingsmetoder varierer fra individ til individ, herunder muligheden for smertestillende medicin, blære uddannelse gennem fysisk terapi, kirurgi og kost ændringer for at undgå problemet fødevarer. Ifølge WrongDiagnosis.com, kan interstitiel cystitis forekomme som følge af inflammation udløst af regionalt anvendt strålebehandling, som i tilfældet med strålebehandling til rektal cancer.

Rektal Cancer strålebehandling

Kend fordele, ulemper og metoder til strålebehandling til at afgøre, om det er risikoen værd. Strålebehandling anvender høj-energi radioaktive bølger at skade det genetiske materiale af kræftceller, hvilket gør dem ude af stand til at fortsætte reproducere. Desværre strålebehandling er ikke en målrettet form for terapi, som sundt omgivende væv også kan blive beskadiget i processen. Der er to hovedtyper af strålebehandling, interne og eksterne, der varierer afhængigt af kilden til stråling. I intern strålebehandling, er små genstande, der indeholder radioaktivt materiale placeret inden den ramte region. Over tid, denne stråling siver ud og ødelægger cancercellerne. Ekstern strålebehandling består af stråling anvendes fra uden for kroppen ved brug af en X-ray eller gamma ray maskine specielt designet til at administrere lokaliseret radioaktiv behandling. Bortset fra den mulige udvikling af interstitiel cystitis, kan strålebehandling føre til andre bivirkninger som træthed, kvalme, diarré og forstoppelse.


        

Udgiv min kommentar