Fantacine.com

Muskulære system Sygdomme

Muskulære system Sygdomme


Det muskulære system har tre hovedfunktioner: muliggør bevægelse, frembringer varme, og giver postural stabilitet for kroppen. Når en sygdom rammer det muskulære system, kan dets virkninger være ødelæggende ikke kun til musklerne selv, men også for kroppens samlede evne til at fungere. Muskulære system sygdomme er ofte meget smertefuld og resultere i fysisk handicap, såsom manglende evne til at gå. Sygdomme, der påvirker det muskulære system indbefatter muskeldystrofi, myasthenia gravis, ALS, og cerebral parese.

Det muskulære system

Ud over muskler, det muskulære system består af nerve- og bindevæv. Det muskulære system mest oplagte opgave er at muliggøre bevægelse i kroppen, hvilket sker ved modtagelse af elektriske impulser fra hjernen. Denne bevægelse kan variere fra løb til at blinke dine øjne. Muskler udgør 40% af kroppens samlede vægt, og på grund af deres masse, de er kroppens vigtigste kilde til varmeproduktion. Muskler også bidrage til at regulere kroppens temperatur, holde det konstant. Det muskulære system er så kompleks, i sine forbindelser, en ramte muskel kan forårsage konsekvenser for hele systemet.

Atoni vs. Atrofi

Atoni og atrofi er to generelle typer af forhold, der kan udvikle fra en muskulære system sygdom. Atoni henviser til en tilstand, hvor musklerne ikke længere opretholde deres normale elasticitet og blive diskette. Atrofi henviser til en tilstand, hvor muskelvæv affald væk, hver muskelfiber skrumpende i størrelse. Dette kan være forårsaget af muskel af brug, eller når nerveimpulser bliver ineffektive.

Muskelsvindfonden

Muskelsvind, eller MD, er en arvelig muskelsygdom, der forårsager muskelfibre til at blive utroligt modtagelige for skade. Muskler vokser gradvist svagere, og muskelfiber er erstattet med fedt og andet væv. Symptomerne omfatter manglende koordinering, muskelsvaghed, og et progressivt tab af mobilitet. Der er ingen kur mod sygdommen, men nogle behandlinger og medicin kan hjælpe bremse dens progression.

Myasthenia gravis

Navnet myasthenia gravis stammer fra græsk og latin og betyder "alvorlig muskelsvækkelse." Sygdommen forårsager impulskøb receptorer i musklerne til at mislykkes, hvilket gør nerveimpulser, der sendes fra hjernen --- som instruere muskler til at bevæge --- ineffektiv. Symptomerne omfatter hængende øjenlåg, svært ved at spise, sløret syn, muskeltræthed, og åndedrætsbesvær.

ALS

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS), eller Lou Gehrig sygdom, er en neurodegenerativ sygdom, der angriber motoriske neuroner. Som motoriske neuroner bliver uarbejdsdygtig, de ikke kan nå til muskler, der forårsager motorstyring funktion forringes. Tidlige symptomer omfatter svaghed i arme og ben og synkebesvær, trække vejret, og taler. I senere stadier af ALS, lammelse og atrofi af lemmerne ofte forekommer.

Cerebral parese

Cerebral parese er en lidelse, der svækker en persons motorik, kropsholdning og balance. Det sker, når der er skader på det område af hjernen er ansvarlig for muskeltonus, eller mængden af ​​resistens i en muskel. En person med cerebral parese vil ofte have svært ved at udføre fysiske opgaver, selvom symptomer varierer med sværhedsgraden af ​​det enkelte tilfælde.


        

Udgiv min kommentar