Fantacine.com

Alternativer til Reclaste & Fosamax

Alternativer til Reclaste & Fosamax


Millioner af mennesker lider af knogleskørhed. To af de mest anvendte lægemidler til behandling af osteoporose er Reclaste og Fosamax, som begge tilhører en gruppe af medicin kaldet biophosphonates, og har vist sig at have nogle potentielt alvorlige bivirkninger. Alternativerne til Reclast og Fosamax kan være lige så vellykket som disse to medikamenter i behandling af sygdommen, uden de samme bivirkninger.

Medicin

Nogle af de alternativer til Reclast og Fosamax i medicineringen kategori omfatter medicin, der er i en klasse af lægemidler kaldet SERM (selektiv østrogen receptor modulatorer). En sådan medicin kaldes Raloxifen, der sælges under navnet Evista. Denne medicin er nyttig for det meste for postmenopausale kvinder, og faktisk efterligner de fordele, østrogen ville have på knogletæthed, uden de samme bivirkninger. Der er en chance for forøgede hedeture med denne medicin, og det bør ikke anvendes af personer, der har haft blodprop problemer.

Hormoner

Et andet alternativ til Reclast og Fosamax er medicin, der fungerer som en hormonbehandling. Calcitonin er et hormon, der normalt produceres af skjoldbruskkirtlen, og virker til at bremse knogletab ved at reducere knogleresorption. Det er let at tage, og indgives enten som en næsespray eller en injektion.

Teriparatid er en anden hormonbehandling. Det sælges under navnet Forteo, og stimulerer ny knoglevækst. Det administreres dagligt ved injektion, og er normalt anbefales til folk, der har brud eller en høj risiko for dem. Bivirkningerne er stadig at blive undersøgt.

Østrogen terapi er en anden hormonbehandling bruges i stedet for Reclast og Fosamax. Når behandlingen begynder snart efter overgangsalderen, kan knogletæthed ikke tabt så hurtigt. Bivirkningerne kan være et problem for mange mennesker, og bør overvejes, før du begynder behandlingen.

Fysisk terapi

Fysioterapi bruges til at hjælpe med at opbygge knoglestyrke og gøre balance bedre at forebygge faldulykker. Ud over hjælp med balance og styrke, er kropsholdning forbedres med fysisk terapi også. Når din kropsholdning forbedres og du er stærkere, du er mindre tilbøjelige til at falde og komme til skade dine knogler.

livsstilsændringer

Sammen med medicin, hormon terapi og fysisk terapi, er der nogle livsstilsændringer, der kan hjælpe med at holde kontrol af osteoporose, og kan endda forhindre det i at blive værre.

Sørg for at du får nok calcium og D-vitamin i din kost. Du ønsker måske at overveje at tage et kalktilskud, hvis du har knogleskørhed i din familie, eller hvis du ved, du ikke har nok af det i din kost.

Udøve regelmæssigt. Vægtbærende øvelser, såsom at gå med vægte, styrker knogler og muskler.

Der må ikke ryges. Rygning gør knogletab endnu større.

Drik alkohol moderat. Mere end to drinks om dagen gøre det sværere for kroppen at optage calcium.


        

Udgiv min kommentar