Fantacine.com

Om Intravesikal behandling for blærekræft

Omkring 1 i 84 kvinder og 1 i 27 mænd er tilbøjelige til at udvikle blærekræft løbet af deres levetid. The American Cancer Society anslår, at 71.000 mennesker vil kontrakt blærekræft i USA i 2009, og at mere end 14.000 vil dø af sygdommen. Dødeligheden har været faldende i to årtier, selv om, dels på grund af intravesikal behandling for blærekræft, hvor medicin er sat ind i blæren gennem et kateter eller et rør i stedet for en nål eller taget i en pille.

Blærekræft Statistik

Mere end 90 procent af de mennesker, der får blærekræft er over 55, og de fleste er mænd. Ligeledes hvide mennesker er tre gange så sandsynligt at få en blære kræftdiagnose som sorte, og hispanics er i endnu mindre risiko for det. Men når sorte amerikanere får en diagnose af blærecancer, er det normalt mere avanceret end for hvide.

Anerkendte behandlingsmuligheder

Fire behandlinger er anerkendt for blærekræft: intravesikal behandling, kirurgi (som omfatter transurethal resektion, alias TUR), kemoterapi og strålebehandling. TUR er generelt den første fremgangsmåde taget med blærekræft i de tidlige stadier, og ifølge en 2008 Pharmaceutical Research artiklen, det har en succesrate på 80 procent. Men denne fase af kræft opstår igen næsten 70 procent af tiden, så læger normalt følger TUR med intravesikal behandling for at hjælpe med at forhindre en gentagelse.

intravesikal behandling

Intravesikal behandling tillader behandlingen stof for at nå den kræft område hurtigere og hjælpemidler til at reducere potentielle skader på andre celler eller muskelvæv uden for kræft område. Stoffer, der anvendes omfatter bacillus Calmette-Guérin (BCG), interferon og kræftmedicin. Disse behandlinger anvendes kun mod invasiv (fase 0) og minimalt invasive (fase 1) blære kræftformer.

Bacillus Calmette-Guérin

Den mest effektive lavt stadie blærekræft intravesikal behandling er bacillus Calmette-Guérin (BCG), en bakterie, der var også ansvarlig for tuberkulose. en seks-ugers behandling af BCG (gives en gang dagligt gennem et kateter), kan dog vise sig at have positive medicinske fordele også. Faktisk da BCG er en bakterie - og vores immunsystem siv at angribe bakterier - det tiltrækker vores krops infektionsbekæmpende celler til det. Når immunsystemet er i indgreb med BCG i blæren, begynder det at dræbe cancerceller der.

Interferon

Et protein, der har evnen til at stimulere kroppens immunsystem er interferon-alpha; derfor er det et af de stoffer, der anvendes i intravesikal behandling arsenal mod blærekræft. Interferon-alfa er også fremstillet naturligt af visse celler i kroppen så godt, så det er ikke et fremmed materiale som BCG. Men kroppen ikke gøre nok interferon-alfa til at bekæmpe kræft, så dette stof, i store doser, er indført i kroppen under kræftbehandling for at styrke immunsystemet respons og at skrumpe tumorer.

Anti-Cancer Drugs

Intravesikal kemoterapi oftest indfører mitomycin eller thiotepa, som dræber cancerceller i slimhinden i blæren. Disse medikamenter påvirker ikke celler uden for blæren.


        

Udgiv min kommentar