Fantacine.com

Cerebral arteritis Definition

Cerebral arteritis Definition


Cerebral arteritis, også kendt som cerebral vasculitis eller centralnervesystemet (CNS) vasculitis, er en betændelse i de små og mellemstore arterier i hjernen. Årsagen til cerebral arteritis er ukendt. Tilstanden kan opstå langsomt eller pludseligt. Diagnose er kompliceret, fordi mange af symptomerne på cerebral arteritis kan efterligne de andre sygdomme eller tilstande.

Årsager

Årsagen eller årsagerne til cerebral arteritis er ikke kendt. Cerebral arteritis kan indledes af en virus, der fører til en vedvarende arteriel betændelse proces. Der er forlydender om, at godartede angiopati af det centrale nervesystem (BACNS) er blevet forbundet med tunge rygning, tungt koffein indtagelse eller brug af p-piller og forkølelse, men disse foreninger er ikke blevet bevist. Andre tilstande, der er blevet impliceret, indbefatter reumatologiske og bindevævssygdomme såsom arthritis og lupus, granulomatose, inflammatorisk tarmsygdom, sarkoidose og lokale infektioner. Nogle lægemidler kan også forårsage vaskulitis / arteritis problemer.

Typer af Cerebral arteritis

Ifølge The Johns Hopkins Vasculitis Center, er der to former for cerebral vasculitis, der afviger i graden. Jo mere alvorlig form af sygdommen er primær angiitis af centralnervesystemet (PACNS), som påvirker begge køn tilnærmelsesvis ligeligt. Den mildere form, BACNS, har tendens til at strejke unge kvinder.

Symptomer

Symptomer på cerebral arteritis er generaliseret og kan omfatte feber, træthed, vægttab, diffuse ømhed og smerter, desorientering, svækket hukommelse husker, forvrænget perception, følelsesmæssige problemer, hovedpine, sløret tale, gangart problemer, central ansigtslammelse, vision problemer og kramper. Symptomer typisk kommer på hurtigt i mennesker med BACNS, og de er diagnosticeret inden for uger af sygdomsdebut. Mennesker med PACNS tendens til at udvikle mildere symptomer langsomt og kan ikke diagnosticeres i månedsvis.

Diagnose

Foreløbig diagnose er typisk fremstillet under anvendelse af angiografi eller magnetisk resonans. En hjerne biopsi er den eneste definitive test for cerebral arteritis.

Behandling

At få den rette, aggressiv behandling hurtigt, er ekstremt vigtigt, fordi cerebral arteritis kan være dødelig. Indtil for nylig, den gennemsnitlige tid fra diagnose til død var 45 dage. Typisk behandling af cerebral arteritis begynder med høje doser af steroidet prednison. Hvis patienten ikke reagerer på prednison inden for en måned, tilføjes cyclophosphamid terapi. Patienter med BACNS tider også modtage calciumantagonister til behandling af forhøjet blodtryk og vaskulære spasmer. Behandling af cerebral arteritis kan være nødvendigt at fortsætte i et år eller længere.


        

Udgiv min kommentar