Fantacine.com

Er bipolar lidelse i dine gener?

Bipolar lidelse er en arvelig psykisk sygdom, der forårsager humørsvingninger. Genetik er en af ​​en række faktorer, der bidrager til sygdommen.

Observationer

Gennem mange års observation, har undersøgelser vist, at der er en direkte sammenhæng mellem forældre og børn, der har bipolar lidelse.

Undersøgelser

At drage en konklusion læger fremsatte bemærkninger i mennesker, der gør, og ikke lider med bipolar lidelse. De tog derefter blodprøver til at analysere de kromosomer og DNA for at se, om der var en genetisk forbindelse.

18

Kromosomer består af DNA, og i en række tilfælde blev det konstateret, at centrum af kromosom 18 var forskellig i dem, der har bipolar lidelse.

Balanceret Translokation

I nogle få udvalgte tilfælde blev fundet en tilstand kendt som balanceret translokation. Det betyder, at kromosomer i de fleste tilfælde er parret og linet op jævnt, men i bipolar lidelse tilfælde kromosomer 3 og 9 ikke var linet op, og i stedet blev koblet sammen.

Familier

Selv om der er en direkte sammenhæng mellem DNA og bipolar lidelse det betyder ikke børn vil udvikle sygdommen, hvis deres forældre har det. Selv i tilfælde af identiske tvillinger en tvilling kan udvikle sygdommen og ikke den anden.


        

Udgiv min kommentar